Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan vastainen alueellinen konferenssi Helsingissä - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 10.1.2013 | Ulkoministeriö

Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan vastainen alueellinen konferenssi Helsingissä

Tiedote 1/2013
10.1.2013

Ulkoministeriö järjestää 17. tammikuuta yhdessä Euroopan neuvoston ja Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen-valtuuskunnan kanssa alueellisen konferenssin naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan vastaisesta Euroopan neuvoston yleissopimuksesta eli niin kutsutusta Istanbulin sopimuksesta. Konferenssin avaa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Konferenssin tarkoituksena on lisätä parlamentaarikkojen, kansalaisjärjestöjen, median ja muiden ammattilaisten tietoisuutta Istanbulin sopimuksesta ja keskustella sopimuksen ratifioinnin hyödyistä ja haasteista sekä jakaa hyviä kokemuksia ja käytäntöjä.

Konferenssiin osallistuu edustajia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Saksasta, Puolasta ja Venäjältä. Konferenssissa on puhujina useita kansainvälisiä ja kansallisia asiantuntijoita.

Naisiin kohdistuva väkivalta, mukaan lukien perheväkivalta, on ihmisoikeusloukkaus ja yksi syrjinnän muoto ja vakava maailmanlaajuinen ongelma. Istanbulin sopimus on ensimmäinen eurooppalainen laillisesti sitova yleissopimus ja maailmanlaajuisesti laaja-alaisin sopimus, jolla puututaan naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

Sopimuksen tavoitteina ovat väkivallan ehkäiseminen ja poistaminen, uhrien suojelu ja väkivallantekijöiden saattaminen syytteeseen. Sillä pyritään myös vaikuttamaan yksilöiden ajattelutapoihin ja asenteisiin väkivallan poistamiseksi yhteiskunnasta. Yleissopimuksen tavoitteena on myös kaikkien naisten syrjinnän muotojen poistaminen sekä naisten ja miesten tosiasiallisen tasa-arvon edistäminen.

Suomi on allekirjoittanut Istanbulin sopimuksen toukokuussa 2011, ja sopimuksen ratifioimista koskeva hallituksen esitys pyritään antamaan eduskunnalle vuoden 2013 aikana. Sopimus ei ole vielä kansainvälisesti voimassa.

Konferenssin kielenä on englanti, ja se simultaanitulkataan venäjäksi.

Lisätietoja

Lisätietoja: Mia Spolander, lainsäädäntösihteeri, Ihmisoikeustuomioistuin- ja -sopimusasioiden yksikkö, puh. 09 1605 5727, e-mail: etunimi.sukunimi@formin.fi ja Katharina Bäckman, järjestövastuuvirkamies (Euroopan neuvosto), ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, puhelin 09 1605 5956, e-mail: etunimi.sukunimi@formin.fi 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 10.1.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot