Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Pääministeri Katainen: Saariselältä uusia avauksia Euroopan rakentamiseen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 22.3.2013

Pääministeri Katainen: Saariselältä uusia avauksia Euroopan rakentamiseen

Valtioneuvoston viestintäosasto
22.3.2013

Pääministeri Jyrki Katainen ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb isännöivät korkean tason epävirallista tapaamista Inarin Saariselällä 22.–24. maaliskuuta. Vapaamuotoisten keskustelujen aiheena on Euroopan tulevaisuus.

- Odotan myönteisellä mielellä, mitä ideoita epäviralliset keskustelumme poikivat Euroopan tulevaisuuden rakentamista silmällä pitäen. Samaan aikaan, kun hoidamme euroalueen ajankohtaisia haasteita, meidän on myös pohdittava Euroopan tulevaisuutta pidemmällä tähtäimellä. Meillä on mukana hyvä edustus keskustelijoita eri vaiheissa EU:hun liittyneistä jäsenvaltioista, sekä Kroatia joka liittyy pian EU:hun ja Turkki joka on EU:n hakijamaa ja tärkeä strateginen kumppani, pääministeri Katainen sanoo.

Saariselän tapaaminen tarkoituksena on pohtia Euroopan ja EU:n tulevaisuutta epävirallisessa ympäristössä ja kiireettömästi. Keskusteluissa pohditaan, kuinka taloudellinen ja sosiaalinen kriisi on vaikuttanut Eurooppaan, ja ideoidaan ratkaisuja näihin haasteisiin.

Tapaamiseen osallistuvat Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves, Latvian pääministeri Valdis Dombrovskis, Tanskan pääministeri Helle Thorning-Schmidt, Kroatian pääministeri Zoran Milanović, Turkin varapääministeri Ali Babacan ja Irlannin eurooppaministeri Lucinda Creighton.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Pasi Rajala, p. 0295 160 311 tai 0400 464 393 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anna-Kaisa Itkonen, p. 050 596 5821, valtioneuvoston kanslia

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 22.3.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot