Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministeri Stubb Team Finland -matkalle Kolumbiaan ja Meksikoon - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 29.4.2013 | Ulkoministeriö

Ministeri Stubb Team Finland -matkalle Kolumbiaan ja Meksikoon

Tiedote 97/2013
29.4.2013

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tekee Team Finland -matkan Kolumbiaan ja Meksikoon yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi 5.–9. toukokuuta. Mukaan lähtee lähes parikymmentä yritystä, jotka toimivat metalli-, konetekniikka-, metsäteollisuus-, turvallisuus-, ilmatiede-, rahoitus-, ICT- ja konsulttialoilla. Delegaation on koonnut Finpro. Meksikon osuus tehdään yhdessä Viron kanssa. Virolaista yritysvaltuuskuntaa johtaa ulkoministeri Urmas Paet. Yhteismatkan tavoitteena on hyödyntää suomalaisen ja virolaisen elinkeinoelämän vahvuuksia ja tavoitella synergiaetuja.

Sekä Kolumbian että Meksikon markkinat ovat suuret, ja maiden taloudet ovat vahvassa kasvussa. Meksiko on tällä hetkellä maailman 11. suurin kansantalous ostovoimapariteetilla mitattuna. Suomen ja Meksikon kauppavaihto oli vuonna 2012 noin 419 miljoonaa euroa. Suomen vienti Meksikoon oli 236 miljoonaa euroa ja tuonti 183 miljoonaa euroa. Kolumbiaan Suomen vienti oli viime vuonna reilut 80 miljoonaa euroa ja tuonti 62 miljoonaa euroa.

Kolumbiassa vieraillaan maan pääkaupungissa Bogotássa. Vierailun aikana ministeri Stubb tapaa muun muassa Kolumbian ulkoministerin María Ángela Holguínin sekä muita ministereitä. Ministeri osallistuu muun muassa yritysseminaariin ja luennoi Andien yliopistossa. Ministerien keskusteluissa käsitellään muun muassa pian voimaan tulevaa EU:n ja Perun sekä Kolumbian välistä kauppasopimusta. Vierailun yhteydessä juhlistetaan Bogotáan tänä vuonna avattavaa Suomen Liman-suurlähetystön alaista diplomaattista edustustoa.

Meksikossa vieraillaan pääkaupunki Mexicossa. Ministeri Stubb tapaa muun muassa presidentti Enrique Peña Nieton ja useita ministereitä. Virallisten tapaamisten lisäksi ministeri osallistuu yritysseminaariin ja luennoi UNAM-yliopistossa.

Matkalle osallistuvat suomalaisyritykset (osa yrityksistä on mukana vain toisessa vierailukohteessa): AGH Associates, Condenomicon, Conmio, Ilmatieteen laitos, Finnvera, Hiab, Noptel, Kekkilä, Kemira, Nike Colombiana/Cargotec, Normet International, Outotec, Pohjola Bank, Rossbach de Mexico (Vaisala & SATEL), Selcast, Simosol, Software Blancco, UPM-Kymmene, Vaisala ja Wärtsilä.

Meksikon vierailuun osallistuvat virolaisyritykset: Alekon Cargo, CF&S Estonia, Chemi-Pharm, Defendec, Enterprise Estonia, Port of Tallinn, Real Systems, Regio, Tavid ja Vesimentor.

Lisätietoja: eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin lehdistöavustaja Mari-Kaisa Brander, puh. 040 131 3388, ulkoasiainsihteeri Anna Huovila, puh. 0295 351 190
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 29.4.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot