Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministeri Stubb Washingtoniin - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 3.4.2014

Ministeri Stubb Washingtoniin

Tiedote 81/2014
3.4.2014

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb vierailee Washingtonissa 7.–9. huhtikuuta. Vierailun aikana ministeri käy keskusteluja EU:n ja Yhdysvaltain kauppa- ja investointikumppanuussopimuksesta ja tapaa Yhdysvaltain hallinnon korkeita edustajia sekä järjestöjen ja ajatushautomojen edustajia.

Ministeri Stubb tapaa Yhdysvaltain kauppaedustajan, suurlähettiläs Michael B. Fromanin, Euroopasta ja Lähi-idästä vastaavan apulaiskauppaedustajan Daniel Mullaneyn, globaaleista markkinoista vastaavan apulaisministerin ensimmäisen sijaisen John M. Andersenin Yhdysvaltain kauppaministeriöstä sekä kongressin jäseniä. Ministeri ja valtuuskunnan jäsenet tapaavat myös Yhdysvaltain työntekijä- ja työnantajapuolen edustajia.

Ohjelmaan kuuluu myös Suomen suurlähetystön ja Center for Strategic International Studies  -ajatushautomon järjestämä keskustelutilaisuus, jossa ministeri Stubb on pääpuhujana.

Vierailulle osallistuvat myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pertti Salolainen ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Mari Kiviniemi, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen sekä SAK:n pääekonomisti Olli Koski.

EU-komission arvion mukaan kauppa- ja investointikumppanuussopimuksella odotetaan olevan merkittäviä myönteisiä vaikutuksia talouteen sekä EU:ssa että Yhdysvalloissa. Erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten arvioidaan hyötyvän tullien poistamisesta ja sääntelyn yksinkertaistamisesta.

Euroopan unionin jäsenmaiden ministerivierailut vahvistavat EU:n viestejä keskusteluissa Yhdysvaltain hallinnon kanssa.

Lisätietoja: ministerin erityisavustaja Lauri Tierala, puh. 040 841 7141, ulkoasiainsihteeri Reetta Härönoja, puh. 050 383 7535
Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 3.4.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot