Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministeri Haavisto Washingtoniin ja New Yorkiin - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 9.4.2014 | Ulkoministeriö

Ministeri Haavisto Washingtoniin ja New Yorkiin

Tiedote 85/2014
9.4.2014

Kehitysministeri Pekka Haavisto matkustaa Washingtoniin 10.–12. huhtikuuta ja New Yorkiin 13.–14.huhtikuuta. Matkallaan Haavisto osallistuu Maailmanpankin kevätkokoukseen ja tapaa YK:n johtoa. Keskustelujen aiheina ovat muun muassa parhaillaan valmisteltavat vuoden 2015 jälkeiset YK:n globaalit kehitystavoitteet sekä rauhan ja turvallisuuden kysymykset.

Washingtonissa ministeri Haavisto osallistuu Suomen edustajana Maailmanpankin kevätkokoukseen sekä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin yhteiseen kehityskomitean kokoukseen. Kehityskomitean pääaiheena on se, miten Maailmanpankkiryhmä voisi tukea kehitysmaita tasaisemmin jakaantuvan talouskasvun saavuttamisessa.

Kokousten yhteydessä Haavisto osallistuu esimerkiksi ilmastomuutoksen taloudellisia vaikutuksia koskevaan keskusteluun, joka käydään IMF:n pääjohtajan Christine Lagarden, Maailmanpankin pääjohtajan Jim Yong Kimin ja YK:n pääsihteerin Ban Ki-moonin johdolla. Muita Haaviston korkean tason keskustelujen aiheita ovat rauhanrakentaminen Afikassa, eriarvoisuus ja laittomat pääomavirrat sekä vesi- ja sanitaatiokysymykset.

Lisäksi Haavisto tapaa Washingtonissa muun muassa Kansainvälisen maatalouden kehittämisrahaston (IFAD) pääjohtajan Kanayo F. Nwanzen sekä lukuisia Yhdysvaltojen hallinnon, ajatushautomojen ja kansalaisjärjestön edustajia.

New Yorkissa ministeri Haavistolla on tapaamiset muun muassa YK:n apulaispääsihteeri Jan Eliassonin ja pääsihteerin Ban Ki-moonin erityisneuvonantajan Amina J. Mohammedin kanssa.

Keskustelujen aiheina ovat erityisesti hauraat valtiot, rauhaan ja kehitykseen liittyvät kysymykset, muun muassa Afrikan sarven ja Keski-Afrikan tasavallan tilanteet sekä parhaillaan valmisteltavat vuoden 2015 jälkeiset YK:n globaalit kehitystavoitteet.

Useat tapaamiset liittyvät ministeri Haaviston puheenjohtajuuteen hauraiden valtioiden kehitystä edistävässä kansainvälisessä foorumissa (International Dialogue on Peacebuilding and Statebuilding, IDPS). IDPS keskittyy konflikteista ja epävakaudesta kärsiviin maihin ja se kokoaa yhteen hauraat valtiot, kansainväliset avunantajat ja kansalaisyhteiskunnan.

Lisätietoja: ministeri Haaviston lehdistöavustaja Milma Kettunen puh. +358 40 5229869, lähetystöneuvos Johanna Karanko, kehitysrahoituslaitosten yksikkö, puh.  0295 350 712, avustaja Katarina Tapio, YK:n kehityskysymysten yksikkö, puh. 0295 351 862 ja ylitarkastaja Heli Mikkola, YK:n kehityskysymysten yksikkö, puh. 0295 350 975, etunimi.sukunimi@formin.fi

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 9.4.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot