Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 11.6.2012

Juhannusjuhla loihti suomalaistunnelman New Yorkin sydämeen

LohileivätSadat kansainväliset vieraat saapuivat juhlimaan suomalaista juhannusta hieman etuajassa 7. kesäkuuta New Yorkin Keskuspuiston sydämeen. Suomen pysyvä YK-edustusto ja New Yorkin pääkonsulaatti järjestivät juhannusjuhlat kolmatta kertaa legendaarisessa Boathousessa. Tarjolla oli suomalaisia herkkuja: muun muassa ruisleipää, graavilohta, Angry Birds -karkkeja sekä virvokkeita, joiden voimin vieraat tanssivat myöhään yöhön. Juhlatila oli somistettu Marimekon kankain ja näyttävin kukkakimpuin. Kysyimme hyväntuulisilta juhlijoilta, mitä Suomi tuo ensimmäisenä mieleen.   

 Central Park, Boathouse, laulajatYlioppilaskunnan Laulajien kvartetti ilahdutti juhlaväkeä.


Angela Kane, YK:n korkea edustaja

Angela KaneAngela Kane

”Puut, metsät! Nautin erityisesti suomalaisesta maaseudusta. Suomalainen vesi on parasta, mitä olen koskaan maistanut! Pidän Marimekon pöytäliinojen sinisestä värimaailmasta. Se on kuin vesi, rauhoittava!”

 

 


Vladimir Lupan, Moldovan YK-suurlähettiläs

Vladimir LupanVladimir Lupan

“Kylmä maa, mutta lämpimiä ihmisiä! Palasin juuri Suomesta. Tapasin kollegoideni kanssa Suomen presidentin ja keskustelimme myös ulkoministerin kanssa. Esitimme heille vaikeita kysymyksiä, mutta saimme hyviä vastauksia. Suomalaisilla on asenne kohdallaan, ja maan johdolla viisas lähestymistapa asioihin. ”

 
Kaija Saariaho, säveltäjä

Kaija SaariahoKaija Saariaho

”Ensimmäisenä tulee mieleen Suomen kesä. Siihen kuuluu raikas vihreys ja valo!”

 

 

 Kazuo Kodama, Japanin YK-suurlähettilään sijainen

Kazuo KodamaKazuo Kodama

”Japanilaisille Suomi on romanttisten mielikuvien maa. Vierailin itsekin häämatkallani Skandinaviassa ja Suomessa. Menin naimisiin vuonna 1978, ja lensimme tuolloin ensin Bergeniin, Norjaan ja sitten Helsinkiin. Suomalainen kesä oli todella hieno – en unohda sitä koskaan!”

 

Rick Bell, arkkitehtuurikeskus AIA:n johtaja 

Amy Stroud and Rick BellAmy Stroud ja Rick Bell

”Ensimmäisenä mieleeni tulee Kalevala. Arkkitehtinä minua kiinnostaa se, miten siinä kerrotaan kiinnostavasti materiaalien käytöstä, luonnosta ja siitä, miten ihmiset elävät. Kalevalassa kuvataan myös suomalaisten ihmisten luonteenlaatua. Teos on hyvin yleismaailmallinen, se pätee yhtä hyvin tähän päivään kuin 1800-lukuun.”

 


Mary Elizabeth Flores, Hondurasin YK-suurlähettiläs

Octavio Errazuriz, Eduardo Ulibarri B. and Mary Elizabeth FloresOctavio Errazuriz, Eduardo Ulibarri B. ja Mary Elizabeth Flores

“Ihailen Suomen erinomaista koulutusjärjestelmää, opetusmetodeja ja sitä, kuinka kouluissa ollaan vuorovaikutteisia lasten kanssa.  Koulutus on erittäin tärkeä teema täällä YK:ssa. Suomi toimii hyvänä esikuvana muulle maailmalle.”

 


Jim ja Marcy McLay, Uuden-Seelannin YK-suurlähettiläs ja vaimonsa

Marcy and Jim McLayMarcy ja Jim McLay

“Autokuskit – Suomesta tulee useita hyviä ammattikuskeja kuten Keke Rosberg, ja hänen poikansa. Keskiyön aurinko ja revontulet!”

 

 


The dance, The danceJuhannusjuhlan isäntänä toimivat Suomen YK-suurlähettiläs Jarmo Viinanen ja rouva Irmeli Viinanen sekä pääkonsuli Ritva Jolkkonen. Juhannusjuhla järjestettiin Vaisalan, Wärtsilän, Nokian, Cargotecin, Fazerin ja Marimekon tuella.

 

 Central Park, Boathouse, järvi 

Kuvat: Ilya Popenko / Inna Perheentupa

Tulosta

Päivitetty 19.6.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot