Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 17.1.2013 | Ulkoministeriö

Asiaa turvallisesta ja kestävästä matkailusta ulkoministeriön osastolla Matkamessuilla

Tiedote 10/2013
17.1.2013

Ulkoministeriön osasto Matkamessuilla. Kuva: UM

Ulkoministeriö kertoo Matkamessuilla matkustusturvallisuuteen liittyvistä asioista: mikä on matkustustiedote ja miten matkustusilmoituksen voi tehdä nyt kätevästi uudella sivustolla. Samalla selviää, miten voi matkailla kestävästi.

Matkamessut ovat avoinna yleisölle perjantaista 18. tammikuuta sunnuntaihin 20. tammikuuta. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on tavattavissa Helsingin Messukeskuksessa messuosastollamme 6D121 perjantaina 18. tammikuuta noin kello 15.00, ja häntä haastatellaan päälavalla kello 15.30.

Konsuliasioiden asiantuntijat ulkoministeriön kansalaispalveluosastolta puhuvat messuilla matkustusturvallisuudesta. Kriisi- ja avustustiimin johtaja Jussi Tanner on haastateltavana lauantaina 19. päivä kello 13.00.

Ennen lomaa on hyvä kerrata matkustusturvallisuuden kolme M:ää: matkavakuutus, matkustustiedote ja matkustusilmoitus. Ulkoministeriötä ja edustustojamme kannattaa myös seurata sosiaalisessa mediassa. Lisätietoja saa ulkoministeriön matkustussivuilta formin.finland.fi/matkustus.

Ulkoministeriön osastolla esitellään uusi matkustusilmoitus.fi-palvelu, jossa voi matkustusilmoituksen tehdä entistä helpommin. Matkustusilmoituksen tekeminen on suositeltavaa etenkin kaikille omatoimimatkailijoille.

Kestävään matkailuun kuuluu paikallisen ympäristön huomioonottaminen ja esimerkiksi lomailu sesonkikauden ulkopuolella. Matka tuntemattomaan tai syrjäiseen kohteeseen ei välttämättä ole ympäristöteko. Uudessa kohteessa lomailu kuluttaa usein enemmän energiaa eikä kohteessa aina ole keinoja huolehtia jätteistä.

 Lisätietoja: tiedottaja Riia Järvenpää, puh. 040 568 7370
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 17.1.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot