Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 30.1.2013 | Ulkoministeriö

EU:n ulkoasiainneuvosto keskustelee Malista, EU:n eteläisestä naapurustosta, arktisesta yhteistyöstä, EU:n ja Yhdysvaltojen suhteista ja Somaliasta

Tiedote 31/2013
30.1.2013

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu 31. tammikuuta Brysselissä. Kokouksen asialistalla ovat Mali, EU:n eteläinen naapurusto, EU:n ja Yhdysvaltojen väliset suhteet, Lähi-idän rauhanprosessi, arktinen yhteistyö sekä Somalia ja Afrikan sarvi. Esillä ovat lyhyesti myös EU:n ja Venäjän sekä EU:n ja Latinalaisen Amerikan ja Karibian välisten huippukokousten tulokset. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Keskustelussa Malista on esillä maan ajankohtainen tilanne sekä EU:n toimet alueen vakauttamiseksi. EU valmistelee sotilaallisen koulutusoperaation käynnistämistä Malissa. Lisäksi EU tulee nimittämään erityisedustajan Sahelin alueen kysymyksiä varten.

EU:n eteläisen naapuruston osalta pääaiheena on EU:n vastaus arabikevääseen, joka on myös Eurooppa-neuvoston aiheena ensi viikolla. Ministerit keskustelevat myös Syyrian viimeaikaisesta tilanteesta.

Ulkoasiainneuvosto keskustelee myös EU:n ja Yhdysvaltojen välisistä suhteista ja arvioi niiden kehittymistä presidentti Barack Obaman uudella virkakaudella muun muassa ilmastokysymysten ja Lähi-idän tilanteen osalta.

Neuvostossa esillä on myös yhteistyö arktisilla alueilla. Keskustelu keskittyy komission ja Euroopan ulkoasiainhallinnon viimevuotisen arktisen tiedonannon tarkasteluun sekä EU:n tavoittelemaan tarkkailija-asemaan Arktisessa neuvostossa.

Neuvoston yhteydessä järjestetään ulkoministereiden lounastapaaminen Somalian presidentti Hassan Sheikh Mahmoudin kanssa. Tapaamisen aiheina on sekä Somalian että koko Afrikan sarven tämänhetkinen tilanne.

Lisätietoja: eurooppakirjeenvaihtaja Tarja Fernández, puh. 040 590 9855 ja ulkoministeri Tuomiojan lehdistöavustaja Susanna Parkkonen, puh. 050 377 5601
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 30.1.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot