Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 21.3.2013 | Ulkoministeriö

Suomen ja Venäjän hallitustenvälinen talouskomissio kokoontuu Turussa 27. maaliskuuta

Tiedote 68/2013
21.3.2013

Suomen ja Venäjän hallitustenvälisen talouskomission 13. yhteiskokous järjestetään Turussa 27. maaliskuuta. Kokouksen puheenjohtajina toimivat eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sekä Venäjän varapääministeri Dmitri Kozak.

Kokouksessa ovat esillä muun muassa Suomen yhteistyö Venäjän alueiden kanssa, innovaatiot, laivanrakennus sekä liikenne ja maiden yhteistoiminta rajan toimivuuden kehittämiseksi. Kokouksen yhteydessä tarkastellaan Suomen ja Venäjän modernisaatiokumppanuuden edistymistä ja käynnissä olevia yhteistyöhankkeita muun muassa lääke- ja bioteknologian, televiestinnän, cleantechin, rakentamisen ja ammatillisen koulutuksen kehittämisen aloilla.

Puheenjohtajat avaavat myös kokouksen oheistapahtumana järjestettävän modernisaatiokumppanuusseminaarin, jonka aiheina ovat meriteollisuus ja biolääketieteellinen teknologia.

Talouskomissio on Suomen ja Venäjän välinen taloudellinen yhteistyöfoorumi. Sen tehtävänä on poistaa kaupan ja investointien esteitä sekä edistää yritysten välisiä yhteyksiä ja liiketoimintailmapiirin kehitystä. Komission alaisuudessa toimii 14 sektorityöryhmää, jotka kattavat keskeiset yhteistyöalat. Lisäksi komissio tarjoaa puitteet Suomen yhteistyölle kymmenen Venäjän alueen kanssa. Talouskomission puheenjohtajat tapasivat edellisen kerran lokakuussa 2012 Helsingissä.

Lisätietoja: Ministeri Stubbin erityisavustaja Lauri Tierala, puh. 040 841 7141, lähetystöneuvos Marja Liivala, Venäjän yksikkö, puh. 050 401 6135
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 21.3.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot