Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 12.8.2013 | Ulkoministeriö

Nuoret ulkomaiset toimittajat tapaavat ulkoministeri Tuomiojan ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Stubbin

Tiedote 164/2013
12.8.2013

Ulkoministeriön kutsuma 19 nuoren toimittajan ryhmä tapaa eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin tiistaina 13. elokuuta ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan keskiviikkona 14. elokuuta. Tapaamiset ovat osa ministeriön järjestämää Foreign Correspondents’ Programme (FCP) -koulutusohjelmaa, jossa nuoret ulkomaiset toimittajat ja toimittajaopiskelijat tutustuvat elokuun ajan Suomeen ja suomalaiseen yhteiskuntaan.

Ohjelma on järjestetty lähes vuosittain 1990 lähtien. Sen tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisimman kattava kuva Suomesta, luoda myönteinen ja ymmärtävä suhtautuminen Suomeen sekä lisätä osallistujien kiinnostusta Suomea kohtaan. Pitkällä tähtäimellä ohjelma on sijoitus tulevaisuuden mediasuhteisiin osana ministeriön julkisuusdiplomatiatyötä.

Tänä vuonna 5.−30. elokuuta järjestettävään ohjelmaan osallistuu toimittajia seuraavista maista: Argentiina, Brasilia, Egypti, Espanja, Etelä-Afrikka, Intia, Iso-Britannia, Japani, Kiina, Portugali, Puola, Ranska, Saksa, Turkki, Ukraina, Valko-Venäjä, Venäjä, Vietnam ja Yhdysvallat.

Osallistujat tapaavat ohjelman aikana Suomen poliittista johtoa ja yhteiskunnallisia vaikuttajia, vierailevat eri alojen yrityksissä ja organisaatioissa sekä matkustavat pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Rovaniemellä. Lisäksi ohjelmaan kuuluu työskentely päivän ajan suomalaisessa tiedostusvälineessä sekä viikonlopun vietto suomalaisessa perheessä.

Tapaamisessa ministeri Stubbin kanssa FCP-osallistujat kuulevat ajankohtaisista EU-asioista ja saavat katsauksen EU-Yhdysvallat -kauppa- ja investointisopimusneuvotteluiden tilanteeseen.

Tapaamisessa ministeri Tuomiojan kanssa aiheina ovat ajankohtaiset kysymykset Suomen ulkopolitiikassa sekä globaali tilanne yleisesti.

Ohjelman kulkua voi seurata FCP:n Facebook-sivuilla ja blogissa, johon osallistujat kirjoittavat Suomi-kokemuksistaan ohjelman aikana.

Lisätietoja: ulkoasiainsihteeri Anna Yletyinen, puh. 040 505 6642, etunimi.sukunimi@formin.fi
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.8.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot