Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoasiainministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 15.10.2013 | Ulkoasiainministeriö

Ulkoministeri Tuomioja Etelä-Koreaan ja Japaniin

Tiedote 220/2013
15.10.2013

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vierailee Etelä-Koreassa ja Japanissa 16.-19.10.2013.

 Etelä-Korean Soulissa ulkoministeri Tuomioja osallistuu Korean isännöimään kansainväliseen korkean tason kyberkonferenssiin. Tapahtuma on jatkoa Lontoossa 2011 ja Budapestissa 2012 järjestetyille kyberkonferensseille. Ministeri Tuomioja käyttää puheenvuoron konferenssin ensimmäisessä täysistunnossa torstaina 17. lokakuuta. Konferenssissa käsitellään kybertoimintaympäristöä seuraavien pääteemojen kautta: taloudellinen kasvu ja kehitys, sosiaaliset ja kulttuuriset hyödyt, kyberturvallisuus, kansainvälinen turvallisuus, kyberrikollisuus sekä kapasiteettien kehittäminen. Konferenssiin odotetaan osallistujia lähes sadasta maasta. Mukana konferenssissa ovat edustettuina valtioiden lisäksi myös kansainväliset organisaatiot, yksityinen sektori sekä kansalaisjärjestöt.

Ulkoministeri käy Soulissa myös kahdenväliset keskustelut Etelä-Korean ulkoministerin Yun Byung-sen kanssa. Keskustelussa ovat esillä muun muassa Suomen ja Etelä-Korean väliset suhteet, EU:n ja Etelä-Korean suhteet sekä ajankohtaiset kansainväliset kysymykset kuten Itä-Aasian turvallisuus ja Lähi-itä. Ulkoministeri tapaa myös Etelä-Korean presidentin Park Geun-hyen ja alustaa ASAN-instituutissa järjestettävässä rauhanvälistystä käsittelevässä keskustelutilaisuudessa. Kuluvana vuonna vietetään Suomen ja Etelä-Korean välisten diplomaattisuhteiden 40-vuotisjuhlavuotta.

Japanissa ministeri Tuomioja tapaa ulkoministeri Fumio Kishidan. Keskustelujen aiheena ovat muun muassa Suomen ja Japanin väliset suhteet, EU-Japani-suhteet sekä alueelliset ja kansainväliset kysymykset kuten Itä-Aasian turvallisuus ja Lähi-itä. Ulkoministeri vierailee lisäksi Japanin kansainvälisten suhteiden instituutissa sekä Tokion lehdistöklubilla.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Tarja Kangaskorte, puh. 040 181 9257, poliittisen osaston osastopäällikkö Kirsti Kauppi, puh. 040 743 3548 ja Aasian ja Oseanian yksikön päällikkö Johan Schalin, puh. 040 776 5028


 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 15.10.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot