Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 14.11.2013 | Ulkoministeriö

Ulkoministeriö valitsi uusia kumppanuusjärjestöjä kehitysyhteistyöhön

Tiedote 241/2013
14.11.2013

Ulkoministeriö on 14. marraskuuta valinnut kehitysyhteistyöhön viisi uutta kumppanuusjärjestöä suomalaisesta kansalaisjärjestökentästä. Ne ovat Crisis Management Initiative (CMI), Suomen Pakolaisapu, Reilu kauppa, Taksvärkki ja Maailman luonnon säätiön Suomen rahasto (WWF Suomi). Järjestöt valittiin vuonna 2012 avatun avoimen hakukierroksen tuloksena.

Vahvistamalla yhteistyötä näiden järjestöjen kanssa Suomi laajentaa samalla kehitysmaiden kansalaisyhteiskuntien mahdollisuuksia toimia keskeisillä kehityspoliittisilla aloilla, kuten rauhan edistämisessä, pakolais-, nuoriso- ja ympäristökysymyksissä sekä kestävän talouden tavoittelemisessa.

Kumppanuusjärjestö saa rahoitusta ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista monivuotiselle ohjelmalleen. Tämä tuo järjestön työlle pitkäjänteisyyttä ja kokonaisvaltaisuutta ja täten vahvistaa työn tuloksellisuutta. Ulkoministeriön kumppanuusjärjestöksi voidaan valita Suomessa rekisteröitynyt kansalaisjärjestö tai säätiö, jolla on vahva osaaminen ja kokemus kehitysyhteistyössä sekä hyvä paikallisen toimintaympäristön tuntemus.

Kumppanuusjärjestöillä on kyky arvioida ja ratkaista kehitysongelmia, ja järjestöt vahvistavat toiminnallaan kansalaisyhteiskuntaa. Kumppanuusjärjestöt täydentävät valtion hallitustenvälisen ja kansalaisjärjestöjen hanketuen kautta toteutettavan kehitysyhteistyön kokonaisuutta.

Ulkoministeriö on vuodesta 2003 lähtien tukenut kokeneiden suomalaisten järjestöjen kehitysyhteistyötä kumppanuusjärjestelmän kautta. Kumppanuusjärjestöjen osuus on yli puolet kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön rahoituksesta: vuonna 2014 kumppanuusjärjestöt saavat ohjelmatukea yhteensä noin 60 miljoonaa euroa. Ohjelmien sisällä toteutettavia hankkeita on noin 400. Rahoituskausi on pääsääntöisesti kolmevuotinen.

Valinnan jälkeen ulkoministeriöllä on 16 kumppanuusjärjestöä: Fida International ry, Frikyrklig Samverkan, Kirkon Ulkomaanapu, Plan Suomi Säätiö, Punainen Risti, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus, Suomen Lähetysseura, Suomen World Vision, Pelastakaa lapset ry, Vammaisjärjestöjen kehitysyhteistyöyhdistys FIDIDA ry, Crisis Management Initiative, Suomen Pakolaisapu, Reilu kauppa, Taksvärkki ja WWF Suomi

Lisätietoja: kansalaisjärjestöyksikön päällikkö Pirkko-Liisa Kyöstilä puh. 0295 350 992, viikoilla 47-48 ylitarkastaja Kirsi Pulkkinen, puh. 0295 350 952

 

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.11.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot