Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 15.11.2013 | Ulkoministeriö

EU:n ulkoministerit kokoontuvat Brysselissä

Tiedote 242/2013
15.11.2013

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu 18. marraskuuta Brysselissä. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kokouksen asialistalla ovat EU:n itäinen kumppanuus ja eteläinen naapurusto, EU:n yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, EU-Kiina-huippukokouksen valmistelut sekä Bosnia-Hertsegovina.

EU:n itäisen kumppanuuden osalta ulkoasiainneuvosto keskustelee Vilnassa 28.-29. marraskuuta järjestettävän itäisen kumppanuuden huippukokouksen valmistelujen viime vaiheesta ja kumppanimaiden kanssa neuvoteltujen assosiaatiosopimusten tilanteista.

Eteläistä naapurustoa käsittelevässä keskustelussa keskitytään Syyrian yhä pahenevaan humanitaariseen tilanteeseen sekä Geneve II -konferenssin järjestelyiden etenemiseen. Esillä ovat myös Syyrian tilanteen alueelliset vaikutukset muun muassa Libanoniin ja Jordaniaan. Ministerit keskustelevat myös Libyasta sekä viimeaikaisten tapahtumien valossa maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista Välimerellä ulkoasiainneuvoston näkökulmasta.

Ulkoasiainneuvosto keskustelee myös EU:n ja Kiinan välisestä 16. huippukokouksesta, joka järjestetään 20.-21. marraskuuta Pekingissä. Kokouksessa on määrä sopia lähivuosien yhteistyön prioriteeteista.

Bosnia-Hertsegovinan osalta ministerit käsittelevät maan poliittista tilannetta ja mahdollisia EU:n toimia keskeisten uudistusten lykkäännyttyä.

Ulkoministerit keskustelevat yhteisistunnossa puolustusministerien kanssa joulukuun 2013 Eurooppa-neuvoston valmisteluista. Eurooppa-neuvostossa käsitellään laajasti yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämistä ja puolustusyhteistyötä.

Lisätietoja: eurooppakirjeenvaihtaja Tarja Fernández, puh. 040 590 9855, ja ministeri Tuomiojan lehdistöavustaja Tero Shemeikka, puh. 040 515 1097
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 15.11.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot