Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 3.2.2014 | Ulkoministeriö

YK:n väestörahaston pääjohtaja Suomeen

Tiedote 26/2014
3.2.2014

YK:n väestörahaston UNFPA:n  pääjohtaja Babatunde Osotimehin vierailee Helsingissä torstaina 6. helmikuuta. Samana päivänä vietetään YK:n vuosipäivää sukuelinten silpomisen lopettamiseksi.  UNFPA tekee tärkeää työtä silpomisen lopettamiseksi seuraavan sukupolven aikana.

YK:n väestörahasto on Suomen pitkäaikainen kumppani.  Suomi on järjestön suurimpia tukijoita sekä taloudellisesti että poliittisesti. Vuonna 2013 Suomen yleisrahoitus oli 35,55 miljoonaa euroa.  Suomi edistää UNFPA:n kautta seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja oikeuksia sekä muita Suomelle tärkeitä kehitystavoitteita:  äitikuolleisuuden vähentämistä, seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluja sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa kaikille. UNFPA:n  toiminta painottuu köyhimpiin maihin sekä naisiin ja nuoriin.

Pääjohtaja Osotimehin tapaa Suomessa ulkoministeri Erkki Tuomiojan, kehitysministeri Pekka Haaviston sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan.

Babatunde Osotimehin on hoitanut UNFPA:n pääjohtajan tehtävää vuoden 2011 alusta lähtien.  Hän on ammatiltaan lääkäri ja julkisen terveydenhuollon asiantuntija.  Ennen valintaansa hän toimi Nigerian terveysministerinä. Lisätietoja: ylitarkastaja Heli Mikkola, YK:n kehityskysymysten yksikkö, etunimi.sukunimi@formin.fi, puh. 0295 350 975
Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 3.2.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot