Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 4.2.2014

YK varautuu katastrofeihin – aihe esillä erityisedustajan Suomen-vierailulla

Tiedote 30/2014
4.2.2014

Katastrofiriskien ennaltaehkäisystä vastaava YK:n pääsihteerin erityisedustaja Margareta Wahlström vierailee Suomessa 5. helmikuuta. Wahlström tapaa kehitysministeri Pekka Haaviston. Lisäksi hänellä on tapaamiset ulko- ja sisäministeriön sekä Suomen Punaisen Ristin edustajien kanssa.

Wahlströmin vierailun aiheena on niin sanottu Hyogon toimintaohjelma, joka on YK:n johtama strategia luonnonkatastrofien vähentämiseksi ja vahinkojen rajoittamiseksi. 

"Luonnonkatastrofien ennaltaehkäisy auttaa säästämään ihmishenkiä ja vähentää merkittävästi katastrofien kansantaloudellisia vaikutuksia. Myös maiden omien toimintavalmiuksien vahvistaminen on tärkeää: esimerkiksi Filippiineillä avustustyö saatiin nopeasti käyntiin siksi, että maalla oli hyvät suunnitelmat katastrofin varalle", toteaa ministeri Haavisto.

Hyogon toimintaohjelma on tarkoitus uusia YK:n kolmannessa luonnontuhojen riskien vähentämistä koskevassa maailmankonferenssissa, joka järjestetään maaliskuussa 2015 Sendaissa, Japanissa. Erityisedustaja Wahlströmin johtama ISDR-sihteeristö (International Strategy for Disaster Risk Reduction, UNISDR) koordinoi Sendain maailmankonferenssin valmisteluja.

Suomi on hallituksen kehityspoliittisessa ohjelmassa sitoutunut vahvistamaan luonnonkatastrofeihin varautumista kehitysyhteistyössä. Suomella on Hyogon strategian mukainen kansallinen toimintaohjelma ja sisäministeriön johtama kansallinen yhteistyöverkosto. Suurlähettiläs Päivi Kairamo on valittu Sendain maailmankonferenssin valmistelukomitean puheenjohtajistoon toisena länsiryhmän edustajana.

Margareta Wahlströmilla on yli 30 vuoden työkokemus katastrofi- ja konfliktialueilta. Hän on toiminut YK:n pääsihteerin erityisedustajana vuodesta 2008.

Lisätietoja: humanitaarisen avun yksikön päällikkö Anna Gebremedhin, puh. 040 583 0149

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 5.2.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot