Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 6.2.2014 | Ulkoministeriö

Suomelta 5 miljoonaa euroa köyhimpien maiden kaupalle

Tiedote 32/2014
6.2.2014

Ulkoministeriö on myöntänyt Enhanced Integrated Framework -ohjelmalle (EIF)  5 miljoonaa euroa. EIF on 47 vähiten kehittyneen maan, 7 kansainvälisen järjestön ja 23 avunantajamaan yhteinen ohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa köyhimpiä maita osallistumaan kansainväliseen kauppaan.

“Suomi jatkaa vähiten kehittyneiden maiden tukemista, jotta ne menestyisivät kansainvälisessä kaupassa ja pystyisivät sitä kautta luomaan työpaikkoja ja vähentämään köyhyyttä”, eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sanoo.

WTO:n ministerikokouksessa joulukuussa 2013 aikaansaatu sopimus vahvistaa monenkeskistä kauppajärjestelmää, mikä turvaa etenkin pienempien maiden etuja kansainvälisessä kaupassa.

“Arvostamme Suomen pitkäaikaista tukea EIF-ohjelmalle. Nyt myönnetty tuki tulee tärkeään vaiheeseen, koska tarve kauppaa tukevalle kehitysyhteistyölle maataloudessa, palvelukaupassa ja kaupan menettelyissä on voimakkaassa kasvussa”, EIF-ohjelman pääjohtaja Ratnaka Adhikari sanoo.

Suomi on tukenut EIF-ohjelmaa sen perustamisesta lähtien. Aiemmin Suomi on tukenut ohjelmaa 6,3 miljoonalla eurolla. Suomi on EIF:n ohjauskomitean puheenjohtaja.

Lisätietoja: kaupallinen neuvos Antti Piispanen, taloudellisten ulkosuhteiden osasto, puh.  040 134 5930

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 6.2.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot