Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 12.2.2014 | Ulkoministeriö

Pohjoismaat vahvistavat yhteistyötä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa

Tiedote 37/2014
12.2.2014

Pohjoismaiden ulkoministerit julkistivat Reykjavikissa 12. helmikuuta yhteisen julkilausuman, jossa maat sitoutuvat ulko- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön vahvistamiseen muun muassa kriisinhallintaan, kansainvälisten järjestöjen toimintaan, ilmastonmuutokseen, kestävään kehitykseen, arktisiin kysymyksiin ja kyberturvallisuuteen liittyen.

Julkilausuma, joka on myös eräänlainen pidemmän tähtäimen visio pohjoismaisesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä, perustuu pohjoismaisiin arvoihin ja laajaan turvallisuuden käsitteeseen. Siinä huomioidaan kattavasti erilaiset globaalit uhkat sekä eri politiikka-alojen koordinaation tarve.

Pohjoismaiden ulko- ja turvallisuuspoliittinen yhteistyö on tiivistynyt ja tullut viime vuosina yhä kattavammaksi. Yhteistyö vahvistaa turvallisuutta omalla alueella mutta lisää myös entisestään Pohjoismaiden mahdollisuuksia rakentaa aktiivisesti kansainvälistä turvallisuutta.

Lisätietoja: pohjoisen Euroopan yksikön päällikkö Vesa Vasara, puh 050 408 2634, ja  ulkoministerin erityisavustaja Tarja Kantola, puh. 040 590 4119

  • pdfJulkilausuma: Joint statement by the Ministers of Foreign Affairs of Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden on Nordic foreign and security policy cooperation – building security in a comprehensive manner
Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 12.2.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot