Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 27.3.2014 | Ulkoministeriö

EU-komissio avannut julkisen kuulemisen investointisuojasopimuksesta

Tiedote 73/2014
27.3.2014

Euroopan unionin komissio on avannut 27. maaliskuuta julkisen kuulemisen EU–Yhdysvallat-kauppa- ja investointikumppanuussopimuksesta.

EU-komissio pyytää EU-kansalaisilta huomioita sopimukseen kuuluvasta investointisuojasta ja siihen liittyvästä kansainvälisestä välimiesmenettelystä. Kuuleminen tapahtuu sähköisesti verkossa.

”Kannustan suomalaisia osallistumaan kuulemiseen. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tulla kuulluksi tärkeässä asiassa”, eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sanoo.

Kuulemisen tavoitteena on huomioida huolia, joita EU–Yhdysvallat-sopimukseen liittyvä investointisuoja ja välimiesmenettely ovat herättäneet.

”Sopimuksessa on hyvä tuoda vielä aiempaakin selvemmin ilmi, että sopimus suojelee sijoittajia niihin kohdistuvalta syrjinnältä ja epäoikeudenmukaisilta toimilta puuttumatta kunkin sopimusvaltion lainsäädäntöön. Suomella on yli 60 investointisopimusta, eikä meillä ole ollut ongelmia. On silti varmistettava, ettei porsaanreikiä tule”, ministeri Stubb sanoo.

Kuuleminen ei vaikuta neuvotteluihin muista kumppanuussopimuksen aiheista, vaan ne jatkuvat normaaliin tapaan EU:n ja Yhdysvaltojen välillä. Neuvottelujen viides kierros järjestetään todennäköisesti toukokuun loppupuolella.

Kuuleminen on avoinna 90 päivää. Aluksi lomake löytyy vain englanniksi ja lähiviikkoina kaikilla virallisilla EU-kielillä. Lisätietoa: eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Lauri Tierala, puh. 0295 351 778, kaupallinen neuvos Kimmo Sinivuori, puh. 0295 351 499, etunimi.sukunimi@formin.fi
Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 24.6.2015


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot