Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Uutiset

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
605 Third Avenue, 35th Floor
New York, N.Y. 10158, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, Sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 22.2.2018

Harjoittelijat tuovat uutta osaamista YK-edustustoon

Henri Salonen
Sonja Vahtera ja Sini Suominen
Sonja Vahtera ja Sinituuli Suominen Suomen YK-edustustolla.

Vuoden 2018 ensimmäiset harjoittelijat Sonja Vahtera ja Sini Suominen ovat innoissaan uudesta työstä Suomen YK-edustustossa.

Helsinkiläinen Sonja Vahtera on maisterivaiheessa oleva oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopistosta, sivuaineena yhteiskunnallisen muutoksen tutkimus (ent. kehitysmaatutkimus) valtiotieteellisestä. Tamperelainen Sinituuli Suominen on myös maisterivaiheessa oleva oikeustieteen opiskelija Turun yliopistosta ja lisäksi hän on suorittanut kestävän kehityksen opintoja Turun kauppakorkeakoulussa.    

Vahtera kertoo, että hänen toiveena olisi ura jossa voisi yhdistää laaja-alaisesti juridiikkaa sekä yhteiskuntatieteitä. Opinnoissaan Helsingin yliopistolla Vahtera on suuntautunut kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien puolelle. YK-edustusto oli hänelle sisältöjen puolesta unelma harjoittelupaikka.

YK-edustusto on Vahteran mukaan ylittänyt kaikki odotukset sen puolesta mitä harjoittelussa pääsee tekemään. ”YK-edustusto on oikeastaan ylittänyt kaikki odotukset sen puolesta mitä täällä pääsee tekemään. Täällä olen osa meidän tiimiä ja siinä on paljon vastuuta. Tässä työtehtävässä ei niinkään harjoiteta puhdasta juridiikkaa, vaan keskeisintä on hallita kansainvälisen oikeuden iso kuva."

Vahtera toiveena olisi saada kolmen kuukauden harjoittelun aikana mahdollisimman kattava kuva siitä miten kansainvälinen yhteisö toimii. Tänä keväänä Kansainvälinen oikeuden toimikunta (ILC) kokoustaa Geneven sijasta New Yorkissa. Vahtera jää vielä toukokuuksi ILC:n kokouksen ajaksi Suomen edustajana toimivan suurlähettiläs Marja Lehdon avustajaksi.

Suominen kertoo aktiivisuuden eri järjestöissä lisänneen hänen kiinnostustaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta kohtaan. "Satuin huomaamaan hakuilmoituksen viimeisenä hakupäivänä ja ilokseni sain jo viikon kuluttua kutsun haastatteluun. Olen viihtynyt valtavan hyvin ja päässyt osallistumaan lukuisiin kiinnostaviin tilaisuuksiin ja kokouksiin YK:n päämajassa ja muissa edustustoissa."

Suominen on innoissaan päästessään työskentelemään kansainvälisessä toimintaympäristössä ihmisoikeuksien ja kestävän kehityksen parissa. Lisäksi harjoittelu on mainio tilaisuus oppia uutta YK:n ja sen alajärjestöjen toiminnasta. Suominen haluaakin tulevaisuudessa työskennellä kansainvälisen oikeuden parissa.  

“Ylipistolta on saanut hyvät perustaidot tätä harjoittelua varten, mutta jo parin viikon aikana olen oppinut hirveästi uutta. Tässä työssä pääsee kurkistamaan myös siihen mitä diplomatia on. Lisäksi olen voinut tutustua täällä YK:lla kansainväliseen oikeuteen vaikuttamistyön ja politiikan näkökulmasta, mikä on hyvin kiinnostavaa”, Suominen pohtii. 

Arki suuressa kaupungissa on kiireistä ja molemmat harjoittelijat kertovat, että New Yorkiin UN Plazan ulkopuolella ehtii tutustua lähinnä viikonloppuisin.

”Työmatkat kestävät täällä kauan. Vinkiksi tänne tuleville: asuntoa kannattaa alkaa etsiä hyvissä ajoin ennen harjoittelua. Edustusto onneksi auttaa tämän kanssa jakamalla ohjeita”, Suominen neuvoo.  

Sekä Vahtera että Suominen kehottavat ottamaan yhteyttä ja kysymään neuvoja jos harjoittelu YK-edustustossa kiinnostaa. 

sini.suominen@formin.fi
sonja.vahtera@formin.fi

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 23.2.2018


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot