Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
605 Third Avenue, 35th Floor
New York, N.Y. 10158, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, Sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Turvallisuusneuvostossa jokainen päivä on erilainen

Laura Kaltiainen on kolmen kuukauden korkeakouluharjoittelussa Suomen YK-edustuston rauhan ja turvallisuuden tiimissä. Kaltiaisen tehtäviin kuuluu pääasiassa seurata ja raportoida YK:n turvallisuusneuvoston istunnoista sekä muista rauhan ja turvallisuuden teemaan kuuluvista kokouksista.

Kuva: Jessica Leino
Laura Kaltiainen Suomen YK edustustossa New Yorkissa
Laura Kaltiainen Suomen YK edustustossa New Yorkissa

Harjoittelija

Laura Kaltiainen opiskelee Tampereen yliopistossa kansainvälisessä rauhan- ja konfliktientutkimuksen maisteriohjelmassa viimeistä vuotta. Hän on valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan valtio-oppi. Lisäksi hän on ollut opiskelijavaihdossa Pohjois-Irlannin Belfastissa ja opiskellut ihmisoikeuslakia kesäkoulussa Intian Bangaloressa.

”Opintotaustani on antanut minulle hyvät valmiudet korkeakouluharjoitteluun sillä täällä olen päässyt hyödyntämään kaikkea oppimaani käytännössä. Lisäksi aktiivisuudestani Jyväskylän YK-yhdistyksessä on ollut paljon etua sillä sen ansiosta monimutkainen YK-järjestelmä oli minulle jo ennestään melko tuttu”.

Työnkuva YK edustustossa

Kaltiaisen mukaan työnkuva YK-edustuston rauhan ja turvallisuuden tiimissä on erittäin monipuolinen. Hän seuraa turvallisuusneuvostoa sekä siihen liittyviä pienempiä kokouksia ja neuvotteluja. Pääasiassa Kaltiainen on seurannut Lähi-idän ja Afrikan konflikteja mutta myös rauhanturvaamiseen ja humanitaarisiin liittyviä kokouksia. Kokouksista hän kirjoittaa raportteja Helsinkiin.

Parasta työssä

Kaltiainen kertoo, että parasta hänen työssään on nimenomaan työn monipuolisuus sekä se, että jokainen päivä on erilainen. YK–edustustossa oppii paljon ja myös korkeakouluharjoittelijoille annetaan vastuuta. ”Töissäni tapaan todella mielenkiintoisia ihmisiä ja pääsen aina uusiin juttuihin mukaan.”

Mieleen jäänein tapahtuma tai työtehtävä

”Mieleen jäänein työtehtävä on ollut se, kun olen mennyt ensimmäistä kertaa turvallisuusneuvostoon tai se, kun Yhdysvallat käytti siellä veto-oikeutta. ” Muita mieleen jääneitä työtehtäviä ovat olleet juhannusviikolla järjestetty humanitaarinen segmentti, jonka järjestelyihin Kaltiainen osallistui tiiviisti.

Tärkein oppi ja kehitys harjoittelun aikana

Kaltiaisen mukaan tärkein oppi on ollut se, että saa ison kokonaisuuden tiivistettyä ja tiivistettyä yhdeksi raportiksi. "Joskus koko viikon kestänyt kokous täytyy tiivistää muutaman sivun raportiksi." Tämän lisäksi hän on oppinut miten diplomatia toimii YK-tasolla. "Aiemmin olen ollut mukana YK-liiton paikallisyhdistyksissä sekä muutenkin aina kiinnostunut YK:n toiminnasta."

Odotukset harjoittelusta

Kaltiainen kertoi hakemisen YK- edustustoon harjoitteluun olleen hänen pitkän tähtäimen suunnitelmansa. ”Odotukseni työharjoittelusta ovat täyttyneet ja jopa ylittyneet. Tiesin jo etukäteen, että pääsen tekemään paljon töitä, tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä sekä oppimaan mielettömästi uutta mutta olen saanut harjoittelusta irti paljon enemmän kuin osasin ikinä odottaa”.

Harjoittelijan elämä New Yorkissa

Elämää New Yorkissa Kaltiainen kuvailee hektiseksi ja kalliiksi mutta hän kertoo viihtyvänsä suurkaupungeissa. ”Olin viime kesänä Intiassa ja olen muutenkin matkustanut paljon isoissa kaupungeissa. Viihdyn sykkeessä eikä minua haittaa ympärillä oleva hälinä vaan se enemmänkin inspiroi minua.” Kaltiaisen mukaan kaupungista löytyy loputtomasti nähtävää, ja hänen mukaansa New Yorkiin on ulkomaalaisenakin helppo sopeutua. ”Ainoa miinus on kallis hintataso eli siihen kannattaa varautua.”

Tulevaisuuden suunnitelmani

Työharjoittelun loppumisen ja valmistumisen jälkeen Kaltiainen toivoo työskentelevänsä kansainvälisten asioiden sekä rauhan ja konfliktien parissa. Myös ura ulkoministeriöllä tai pienemmässä kansainvälisessä organisaatiossa kiinnostaa.

Vinkit

”Ulkomaille muuttaminen vaatii tietenkin paljon panostusta mutta on lopulta sen kaiken arvoista. Aluksi kannattaa keskittyä hoitamaan arkiset asiat kuntoon. Lisäksi korostaisin avointa mieltä. "

Kiinnostaako sinua työharjoittelu Suomen YK – edustustossa? Kysy lisätietoa rauhan ja turvallisuuden tiimin harjoittelupaikasta:

Laura.kaltiainen@formin.fi

Teksti: Jessica Leino, Laura Kaltiainen

Tulosta

Päivitetty 21.11.2018


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot