Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Jani Toivola innosti kuulijoita seksuaalikasvatustapahtumassa New Yorkissa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 27.4.2012

Jani Toivola innosti kuulijoita seksuaalikasvatustapahtumassa New Yorkissa

Suomen järjestämä paneelikeskustelu osoittautui yleisömenestykseksi YK:n väestö- ja kehitystoimikunnan istuntoviikolla. Kansanedustaja Jani Toivolan pitämä puheenvuoro herätti kiinnostusta kaikkialta maailmasta tulleissa osanottajissa.

Jani ToivolaKansanedustaja Jani Toivola YK:n väestö- ja kehitystoimikunnan istuntoviikolla New Yorkissa.

Suomen, Norjan ja Kenian hallitukset järjestivät yhdessä International Planned Parenthoodin (IPPF) kanssa paneelikeskustelun YK:n väestö- ja kehitystoimikunnan istuntoviikolla New Yorkissa. Ennätyksellisen suositun paneelikeskustelun aiheena oli kokonaisvaltaisen seksuaalikasvatuksen tarve.

Panelistit jakoivat kokemuksia sekä hyviä käytäntöjä seksuaalikasvatuksesta ja keskustelivat vilkkaasti kokonaisvaltaisen seksuaalikasvatuksen hyödyistä ja edellytyksistä. Erityisesti huomiota herätti Jani Toivolan koskettava kertomus vanhempien haastavasta roolista nuorten kasvun tukemisessa, erilaisuuden hyväksymisessä ja identiteetin löytämisessä. Keskustelua synnytti myös suurlähettiläs Josephine Ojiambon esitelmä, jossa kerrottiin Kenian lisääntymisterveyspolitiikan muutoksista ja kehitysmaiden haasteista modernien käytäntöjen kehittämisessä. IPPF:n historiallisen katsauksen lisäksi pakistanilainen nuorisoedustaja Sadaf Nasim piti vahvan puheenvuoron pakistanilaisten nuorten tarpeesta tietää enemmän seksuaalisuudesta ja lisääntymisterveydestä.

Jani ToivolaPanelistit jakoivat kokemuksia seksuaalikasvatuksesta ja keskustelivat vilkkaasti kokonaisvaltaisen seksuaalikasvatuksen hyödyistä ja edellytyksistä.

Kokonaisvaltainen seksuaalikasvatus on kattava lähestymistapa, jossa seksuaalisuus nähdään keskeisenä osana ihmisenä olemista ja siksi seksuaalikasvatuksenkin tulisi olla laajaa ja monipuolista, eikä pelkästään seksuaaliseen käyttäytymiseen tai riskeihin liittyvää. Kokonaisvaltaisen seksuaalikasvatuksen tavoite on voimaannuttaa nuoria tekemään vastuullisia päätöksiä seksuaalisuudestaan ja auttaa nuoria kehittämään taitoja, joiden avulla he itse voivat päättää seksuaalisuudestaan ja suhteistaan. Nämä taidot auttavat nuoria myös suojautumaan mahdollisilta riskeiltä.
YK:n väestö- ja kehitystoimikunta kokoontuu kerran vuodessa keskustelemaan väestönkasvuun, lisääntymisterveyteen ja kehitykseen liittyvistä kysymyksistä.

Paneeliin osallistuivat Norjan pysyvä edustaja Morten Wetland, kansanedustaja Jani Toivola, Kenian pysyvän lähettilään sijainen Josephine Ojiambo, IPPF:n Doortje Braeken ja Pakistanin Rhanuma-perhesuunnittelujärjeston nuorisoedustaja Sadaf Nasim. Tilaisuuden järjestivät Suomen, Norjan ja Kenian pysyvät YK-edustustot sekä International Planned Parenthood -järjestö 25.4.2012 YK:n väestö- ja kehitystoimikunnan 45. istunnon yhteydessä.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 1.5.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot