Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

New Yorkissa äänestettiin YK:n uusista turvallisuusneuvoston vaihtuvista jäsenistä - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Uutiset

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
605 Third Avenue, 35th Floor
New York, N.Y. 10158, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, Sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 18.10.2012

New Yorkissa äänestettiin YK:n uusista turvallisuusneuvoston vaihtuvista jäsenistä

YK:n yleiskokous on äänestänyt viidestä vaihtuvasta YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaasta New Yorkissa 18. lokakuuta. Valituiksi tulivat Etelä-Korea, Argentiina, Ruanda, Australia ja Luxemburg. Suomi oli ehdolla Länsi-Euroopan ja muiden ryhmässä.

”Kävimme hyvän ja asiakeskeisen kampanjan. Ulkoasiainhallinto työskenteli väsymättä usean vuoden ajan Suomen ehdokkuuden puolesta. Koko suomalainen yhteiskunta oli yhtenäisenä ehdokkuutemme tukena. Turvallisuusneuvostojäsenyys oli kansallinen tavoite, jonka takana olivat niin hallitus kuin oppositio. Lämmin kiitos kuuluu kaikille yhteistyökumppaneillemme”, ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi New Yorkissa. Kiitos kuuluu myös muille pohjoismaille, niiden tuki kampanjassa oli arvokasta.

”Suomen turvallisuusneuvostokampanja oli jo sellaisenaankin hieno tilaisuus luoda uusia suhteita ja vahvistaa vanhoja. Esimerkiksi monien alueellisten järjestöjen merkitys on avautunut meille uudella tavalla. Syntyneitä kontakteja kannattaa vaalia”, Suomen YK-suurlähettiläs Jarmo Viinanen totesi.

Äänestystulos ei muuta Suomen ulkopolitiikkaa. YK säilyy Suomelle globaalin yhteistyön kivijalkana, ja Suomi tulee jatkamaan aktiivista vaikuttamista YK:ssa. Rauhanvälitys ja naisten roolin vahvistaminen konfliktin ehkäisyssä ja ratkaisussa ovat edelleen Suomen ulkopolitiikan keskeisiä lippulaivahankkeita.

Ulkoministeri Tuomioja onnittelee Australiaa ja Luxemburgia: ”Valituiksi tuli kaksi hyvää maata, jotka edustavat samoja arvoja kuin Suomi. Toivotan Australialle ja Luxemburgille parhainta menestystä luottamustehtävän hoitamisessa.”

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 19.10.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot