Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministerit Tuomioja ja Hautala vierailevat Ahtisaari-päivänä Helsingin medialukiossa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 5.11.2012

Ministerit Tuomioja ja Hautala vierailevat Ahtisaari-päivänä Helsingin medialukiossa

Tiedote 258/2012
5.11.2012

Nyt toista kertaa järjestettävää valtakunnallista Ahtisaari-päivää vietetään torstaina 8. marraskuuta. Ahtisaari-päivän yhtenä tavoitteena on lisätä kouluissa tietoa konfliktien ennaltaehkäisemisestä ja ratkaisemisesta sekä rauhanvälittämisestä niin kansainvälisellä tasolla kuin koulun omassa yhteisössä. Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja kehitysministeri Heidi Hautala vierailevatkin Ahtisaari-päivänä Helsingin medialukiossa klelo 10–12, Moisiontie 3, Tapanila

Koululaiset kysyvät – ministerit vastaavat

Helsingin medialukiossa aamupäivä alkaa ministereiden ja lukiolaisten yhteisellä keskustelutilaisuudella. Ministerien alustusten jälkeen lukiolaiset haastattelevat ministereitä ajankohtaisista kysymyksistä liittyen Suomen rooliin maailmalla, kansainväliseen politiikkaan ja rauhanvälittämiseen. Koulun mediastudiossa järjestettävä tilaisuus kuvataan ja lähetetään suorana kaikkiin medialukion luokkiin sekä koulun partnerilukioihin muualle Helsinkiin. Etänä keskustelua seuraavat oppilaat voivat esittää ministereille kysymyksiä myös sosiaalisen median kautta.

Ahtisaari-päivän konfliktinratkaisuroolipelissä neuvotellaan rauhasta Kurkumissa

Keskustelutilaisuuden jälkeen ministerit Tuomioja ja Hautala siirtyvät luokkiin pelaamaan Ahtisaari-päivän konfliktinratkaisupeliä yhdessä lukiolaisten kanssa. Ulkoministeriön tuottamassa roolipelissä etsitään neuvottelijoiden kesken yhteistä ratkaisua kuvitteellisen Kurkum-nimisen valtion konfliktiin. Pelissä lukiolaiset astuvat esimerkiksi kuvitteellisen valtion hallituksen, separatistien kuin pakolaisleirillä toimivan kansalaisjärjestönkin saappaisiin. Ministerit antavat pelaajille mm. vinkkejä siihen, miten yhteinen kompromissi neuvotteluissa löydettäisiin.

Ahtisaari-päivän konfliktinratkaisupeli johdattaa pohtimaan konflikteja, kriisejä, rauhaa ja sovittelua. Tavoitteena on roolien kautta ymmärtää erilaisten konfliktien monimutkaisuus ja syyt sille, miksi sekä valtioiden välisten että niiden sisäisten konfliktien ja kriisien ratkaisemiseen liittyy monenlaisia haasteita. Peli on tarkoitettu kaikkien lukioiden käyttöön ja se on ladattavissa Ahtisaari-päivän nettisivuilta.

Ministereiden lukiovierailu on osa Ahtisaari-päivän kouluille suunnattuja tapahtumia. Ministereiden lisäksi myös ulkoministeriön virkamiehiä, presidentti Ahtisaari sekä Crisis Management Initiativen työntekijöitä vierailee helsinkiläiskouluissa.

Ahtisaari-päivän tavoitteena on lisätä tietoa riitojen ehkäisemisestä ja ratkaisemisesta niin kansainvälisesti kuin arjenkin tasolla. Erityisesti päivä korostaa rauhanvälityksen ja sovittelun merkitystä arjessa sekä suomalaista rauhanvälitysosaamista.

Lisätietoja: viestintäyksikön päällikkö Keijo Norvanto, puh. 040 520 3925, ulkoministeriö

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 5.11.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot