Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministeri Stubb Team Finland -tapahtumaan Sveitsiin - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 9.11.2012 | Ulkoministeriö

Ministeri Stubb Team Finland -tapahtumaan Sveitsiin

Tiedote 262/2012
9.11.2012

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb vierailee 12. marraskuuta Sveitsissä ja pitää puheenvuoron suomalaista ICT-osaamista esittelevässä ja investointeja houkuttelevassa seminaarissa Zürichissä. Seminaari järjestetään osana Bernissä sijaitsevan Suomen suurlähetystön koordinoimaa ja Team Finland -verkoston tukemaa Finnish-Swiss ICT Industry Match-up Event -yritystapahtumaa.

Tapahtuman tavoitteena on saattaa yhteen suomalaisia ICT-alan kasvuyrityksiä sekä sveitsiläisiä sijoittajia, tuoda esiin ICT-alan investointimahdollisuuksia Suomessa ja luoda uusia kansainvälisiä kumppanuuksia. Suomesta mukana on 12 ICT-alan kasvuyritystä.

Sveitsi on maailman 19:nneksi suurin talous, ja Zürich ja Geneve kuuluvat maailman 15 suurimman finanssikeskuksen joukkoon. Finanssipalvelut kattavat kymmenisen prosenttia maan bruttokansantuotteesta.

Sekä Sveitsi että Suomi ovat sijoittuneet korkealle innovaatio- ja kilpailukykyarvioinneissa. Molempien maiden sisämarkkinat ovat suhteellisen pienet ja kasvua hakevilta yrityksiltä vaaditaan kansainvälistymistä. Tapahtuma luo mahdollisuuden sekä edistää start-up-investointeja että kartoittaa Sveitsin kokemuksia toimista innovaatioiden ja kasvuyritysten tukemiseksi.

Ministeri Stubbin ohella seminaarissa puhuu korkean tason asiantuntijoita Sveitsistä ja Suomesta. Tapahtuman veturina on toiminut Sveitsissä muodostettu Team Finland -verkosto, joka koostuu Sveitsissä toimivista suomalaisista yritys- ja liiketalouden asiantuntijoista.

Lisätietoja: ministeri Stubbin erityisavustaja Lauri Tierala, puh. 040 841 7141, ja ulkoasiainsihteeri Mari Mäkinen, pohjoisen Euroopan yksikkö, puh. 050 412 8319

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 9.11.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot