Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

EU:n ulkoministerit keskustelevat Venäjästä, Lähi-idästä, Syyriasta, Länsi-Balkanista ja transatlanttisista suhteista - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 7.12.2012 | Ulkoministeriö

EU:n ulkoministerit keskustelevat Venäjästä, Lähi-idästä, Syyriasta, Länsi-Balkanista ja transatlanttisista suhteista

Tiedote 293/2012
7.12.2012

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Brysselissä 10. joulukuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kokouksessa keskustelunaiheita ovat Venäjä, Lähi-idän rauhanprosessi, Länsi-Balkan, EU:n eteläinen naapurusto ja EU:n ja Yhdysvaltojen suhteet.

Ulkoministerit keskustelevat EU-Venäjä –suhteista osana tulevan EU-Venäjä –huippukokouksen valmistelua. Huippukokous järjestetään 21. joulukuuta Brysselissä.

Ulkoasiainneuvoston keskustelu Länsi-Balkanista, erityisesti Serbiasta ja Kosovosta pohjustaa EU:n laajentumisesta yleisten asioiden neuvostossa 11. joulukuuta käytävää keskustelua. Serbia ja Kosovo ovat käyneet EU:n välityksellä suhteidensa normalisoimisesta dialogia.

Keskustelussa Lähi-idän rauhanprosessista esillä on tilanteen kehittyminen sen jälkeen, kun Palestiinan YK-tarkkailijavaltioasemaa koskenut päätöslauselma hyväksyttiin YK:n yleiskokouksen äänestyksessä marraskuussa. Esillä on myös Gazan tilanne. EU:n eteläisen naapuruston osalta pääaiheena on Syyria. Esillä ovat myös viimeaikainen kehitys Egyptissä sekä EU:n tuki Libyalle.

Lisäksi neuvosto keskustelee tulevista näkymistä ja painopisteistä EU:n ja Yhdysvaltojen suhteissa ja yhteistyössä Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen.

Jatkona marraskuun ulkoasiainneuvostossa käydylle keskustelulle on neuvoston tarkoitus sopia etenemisestä EU:n ja Ukrainan suhteissa muuan muassa lokakuun lopussa Ukrainassa järjestettyjen parlamenttivaalien valossa.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Johanna Birkstedt, puh. 040 352 3556, ja ulkoministerin diplomaattiavustaja Krista Napola, puh. 040 590 7973

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 7.12.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot