Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Avoimuus lisääntyy UNICEFissä - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Uutiset

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 12.12.2012

Avoimuus lisääntyy UNICEFissä

UNICEFin 66-vuotispäivänä ministerineuvos Nina Nordström  muistuttaa, että mikään muu järjestö maailmassa ei ole yhtä tehokkaasti edistänyt lasten oikeuksia ja lasten hyvinvointia maailmalla.

”Lapset ovat saaneet tilaa kehityskysymysten keskiöstä. Kun lapset voivat hyvin, koko yhteiskunta voi hyvin. UNICEF on nostanut lapsi-teeman kansainvälisen keskustelun ytimeen jo vuosikymmenien ajan, myös Suomessa.”

Nordström, joka työskentelee Suomen YK-edustustossa New Yorkissa, on toiminut tämän vuoden ajan YK:n lastenjärjestö UNICEFin johtokunnan varapuheenjohtajana. Nordström on kuulunut puheenjohtajistoon Länsi-Euroopan ja muiden maiden edustajana.

Hän kertoo, että tämän vuoden aikana johtokunta teki uraauurtavan päätöksen: UNICEFin kaikista tilipäätöksistä tulee julkisia. YK-järjestöistä UNDP, UNFPA ja naisjärjestö UNWomen ovat päättäneet seurata perässä.

”UNICEFissä on parannettu omaa evaluaatiotyötä. On tärkeä seurata, käytetäänkö rahaa oikeisiin kohteisiin”, Nordstöm sanoo ja lisää, että rahoituksen riskitietoisuus on iso kysymys.

YK:n lastenjärjestö toimii kaikkein vaarallisimmilla alueilla, monissa niissä paikoissa, missä muut järjestöt eivät toimi.

”UNICEF on luotettu kehityskumppani maailmalla. Järjestöllä on hyvä brändi, kenties YK:n voimakkain brändi”, uskoo Nordström.

”Järjestö on tehnyt pitkäjänteistä työtä, lasten asiat ovat laajasti hyväksyttyjä ja niitä on osattu esittää ei-poliittisina kysymyksinä”, hän perustelee.

UNICEF toimii monella eri saralla: kehitystyössä eli köyhyyden poistamisessa, humanitaarisessa avussa sekä lasten oikeuksien edistämisessä.

Nordströmin mukaan lapsiköyhyyden vähentäminen on järjestön keskeisin haaste. Tähän liittyy mm. lapsikuolleisuuden vähentäminen, lasten peruskoulutuksen takaaminen ja paremman ravinnon lisääminen maailman lapsille. Lapsiin kohdistuva väkivalta, perheväkivalta ja lapsikauppa ovat muutamia keskeisiä teemoja, joita edelleen tulee pitää esillä.

Tulosta

Päivitetty 12.12.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot