Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja keskusteli Japanin suurlähettilään kanssa Pohjois-Korean ohjuslaukaisusta - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 13.12.2012 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja keskusteli Japanin suurlähettilään kanssa Pohjois-Korean ohjuslaukaisusta

Tiedote 297/2012
13.12.2012

Ulkoministeri Erkki Tuomioja tapasi tänään 13. joulukuuta Japanin suurlähettilään Kenji Shinodan kohteliaisuuskäynnillä. Ministeri Tuomioja ja suurlähettiläs Shinoda keskustelivat Suomen ja Japanin välisistä suhteista ja ajankohtaisista kansainvälisen politiikan ja talouden kysymyksistä, mukaan lukien Aasian turvallisuuskysymykset.

Ulkoministeri Tuomioja totesi suurlähettiläs Shinodalle Pohjois-Korean eilisen ohjuslaukauksen johdosta, että Suomi yhtyy täysin korkea edustaja Ashtonin 12. joulukuuta antamaan lausuntoon. Pohjois-Korean ohjuslaukaisu yksiselitteisesti rikkoo kansainvälisiä velvoitteita, erityisesti YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia 1718 ja 1874 ja IAEA:n ydinvalvontasopimusta ja kuusikantaneuvottelujen sitoumuksia.

Ulkoministeri Tuomioja painotti, että Suomi edellyttää Pohjois-Korean noudattavan kaikkia sitä koskevia kansainvälisiä velvoitteita. Suomi kehottaa Pohjois-Koreaa pidättäytymään lisätoimista, jotka vaarantavat Korean niemimaan vakautta tai lisäävät alueen jännitteitä.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Esko Männistö, puh. 040 801 2917

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.12.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot