Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Matkustusilmoituksen tekeminen helpottuu - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 11.1.2013 | Ulkoministeriö

Matkustusilmoituksen tekeminen helpottuu 

Tiedote 4/2013
11.1.2013

Ulkoministeriö on uudistanut matkustusilmoitusjärjestelmänsä. Matkustusilmoitukset voi jatkossa tehdä verkkosivulla matkustusilmoitus.fi. Uudistettu järjestelmä otettiin käyttöön 1. tammikuuta 2013.

Uudistuksen tarkoituksena on helpottaa ulkomailla matkustavien tai siellä oleskelevien suomalaisten mahdollisuuksia tehdä ulkoministeriölle matkustusilmoitus. Ilmoituksen tehneisiin suomalaisiin saadaan tarvittaessa paremmin yhteys erilaisten kriisitilanteiden yhteydessä. Kriisitilanteita ovat esimerkiksi suuronnettomuudet, tuhoisat luonnononnettomuudet tai evakuointia vaativat tilanteet ulkomailla.

Matkustusilmoituksen voi tehdä kaikista ulkomaan matkoista. Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä etenkin silloin kun kyseessä on omatoimimatka. Mitä enemmän matkustusilmoituksia tehdään, sitä tehokkaammin ministeriö tavoittaa suomalaiset kriisitilanteissa.

Ulkoministeriö tai Suomen edustustot eivät kuitenkaan pysty takaamaan suomalaisten turvallisuutta ulkomailla. Kaikkien maassa oleskelevien turvallisuudesta ovat ensisijaisesti vastuussa maan omat viranomaiset, joiden ohjeita tulee noudattaa. Matkapäätöksestä ja turvallisuuteen liittyvistä valinnoista vastaa viime kädessä aina matkustaja itse.

Myös ulkomailla asuvat suomalaiset voivat jättää yhteystietonsa edustustolle järjestelmän kautta. Näin asiakkaat itse huolehtivat yhteystietojensa ajantasaisuudesta.

Matkustusilmoituksen voi tehdä edelleen myös tekstiviestillä ja mobiilipalveluna. Mobiilipalvelun osoite on m.formin.fi ja tekstiviestipalvelun numero +358 400 358 300.

Ulkoministeriö esittelee palvelua yleisölle ensi viikon Matkamessuilla Helsingissä 17.–20. tammikuuta. Palvelua pääsee kokeilemaan ministeriön osastolla 6d121. Osastollamme kerromme myös muista ulkoministeriön matkustuspalveluista ja kestävästä matkailusta.

Uusi palvelu löytyy verkkosivuilta osoitteesta matkustusilmoitus.fi tai ruotsinkielisille osoitteesta reseanmalan.fi.

Lisätietoa ulkoministeriön matkustuspalveluista: formin.finland.fi/matkustus

Lisätietoja: osastosihteeri Sari Aho, 09 160 55747

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 11.1.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot