Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Kehitysministeri Heidi Hautala Tadzhikistaniin - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 26.4.2013 | Ulkoministeriö

Kehitysministeri Heidi Hautala Tadzhikistaniin

Tiedote 96/2013
26.4.2013

Kehitysministeri Heidi Hautala vierailee Tadzhikistanissa 28. huhtikuuta - 2. toukokuuta. Matka liittyy Suomen itäalueen kehitysyhteistyöhön, joka kohdistuu vuodesta 2014 lähtien Keski-Aasian köyhimpiin maihin, Tadzhikistanin ja Kirgisiaan.

Matkansa aikana ministeri Hautala keskustelee Tadzhikistanin ja Keski-Aasian tilanteesta viranomaisten, kansainvälisten järjestöjen sekä kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa. Huomion kohteena on muun muassa ihmisoikeuksien toteutuminen: ministeri osallistuu alueelliseen "Ensuring women´s rights: law and practice" -seminaariin, joka on osa Suomen rahoittamaa oikeussektorin tukihanketta. Seminaariin osallistuvat myös hankkeessa mukana ollut korkeimman hallinto-oikeuden entinen presidentti Pekka Hallberg ja kaikkien Keski-Aasian maiden oikeusasiamiehet.

Ministeri Hautala vierailee myös Afganistanin rajalla sekä ETYJin rajakoulutuskeskuksessa. Rajoihin liittyvä yhteistyö on erityisen tärkeää alueella, joka on esimerkiksi huumeiden ja ihmiskaupan kannalta keskeinen. Lisäksi ministeri tutustuu myös Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) geologian alan tietojärjestelmiä ja niiden avoimuutta kehittävään alueelliseen hankkeeseen.

Vierailun aikana allekirjoitetaan Suomen ja Tadzhikistanin välinen yhteistyöpöytäkirja, jossa määritellään keskeiset yhteistyön alueet. Merkittävimmät kehitysyhteistyöhankkeet liittyvät ihmisarvoisen työn edistämiseen, kaupan edellytyksien kehittämiseen, oikeusvaltion kehittämiseen, vesivarojen hallintaan sekä instituutioiden väliseen yhteistyöhön, jonka keskeisessä roolissa on ilmastonmuutoksen hallinta.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Olli Kantanen, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikkö, puh.040 578 7145, ja kehitysministerin lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 26.4.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot