Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Unicefin pääjohtaja Lake vierailee Suomessa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 3.5.2013 | Ulkoministeriö

Unicefin pääjohtaja Lake vierailee Suomessa

Tiedote 102/2013
3.5.2013


YK:n lastenrahaston Unicefin pääjohtaja Anthony Lake vierailee Suomessa 6.-7. toukokuuta ja osallistuu Helsingissä järjestettävään Unicefin kansallisten komiteoiden kokoukseen. Lake tapaa vierailunsa aikana tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja kehitysministeri Heidi Hautalan. Tapaamisissa keskustellaan muun muassa vuoden 2015 jälkeisistä maailmanlaajuisista kehitystavoitteista ja Unicefin toiminnasta kriisitilanteissa.

Yhdysvaltalainen Anthony Lake on toiminut Unicefin pääjohtajana vuoden 2010 toukokuusta saakka. Hän on työskennellyt aiemmin USA:n ulkoasiainhallinnossa presidentti Bill Clintonin kansallisen turvallisuuden neuvonantajana sekä presidentti Barack Obaman vaalikampanjassa ulkopolitiikan neuvonantajana.

Ketään ei saa syrjiä

Suomi toimii tänä vuonna ensimmäistä kertaa Unicefin johtokunnan puheenjohtajana. Suomi korostaa puheenjohtajakaudellaan muun muassa opetusta, jossa tavoitteena on, että kaikki opiskelijat voivat edetä tasavertaisesti samoissa oppimisympäristöissä. Eriarvoisuuden vähentäminen on niin Suomen kuin Unicefin painopiste.

Suomen YK-suurlähettiläs Jarmo Viinanen vierailee maanantaina 6. toukokuuta Kartanonkosken Unicef-koulussa Vantaalla, missä hän puhuu koulukiusaamisesta ja erityistä tukea tarvitsevien lasten sopeuttamisesta normaaliopetukseen.

Eriarvoisuuden poistamisesta ja erityisesti vammaisten lasten oikeuksista keskustellaan myös 30. toukokuuta ulkoministeriössä Unicefin vuosiraportin State of the World’s Children julkistamistilaisuudessa.

Unicef edistää vuosituhattavoitteita ja auttaa kriiseissä

Unicefilla on ollut tärkeä rooli vuoteen 2015 mennessä saavutettavien vuosituhattavoitteiden edistämisessä, erityisesti lasten terveyteen ja koulutukseen liittyen. Unicef on myös monipuolinen ja tärkeä humanitaarinen toimija maailman kriisialueilla.

Järjestön tehtävä humanitaarisissa hätätilanteissa on tukea erityisesti lasten ja nuorten terveyttä, ravitsemusta, puhtaan veden saantia ja sanitaatiota, edistää tyttöjen ja poikien peruskoulutuksen jatkumista sekä suojella lapsia väkivallalta ja hyväksikäytöltä.

Tällä hetkellä Unicefin suurimmat humanitaariset operaatiot ovat Syyrian kriisialueilla, Somaliassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Unicef arvioi, että Syyrian kriisin 6,8 miljoonasta humanitaarisen avun tarvitsijasta noin puolet on lapsia.
Suomen valtion yleisrahoitus Unicefille on tänä vuonna 19,2 miljoonaa euroa. Lisäksi

Suomi tukee Unicefin humanitaarista toimintaa YK:n yhteisen hätäapuvetoomusprosessin perusteella. Humanitaarinen tuki viime vuonna oli 7,1 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: ylitarkastaja Heli Mikkola, ulkoasiainministeriön YK:n kehityskysymysten yksikkö, heli.mikkola@formin.fi, puh. +358 295 350 975 ja Unicefin viestintäjohtaja Jussi Kivipuro, Jussi.Kivipuro@unicef.fi, puh. +358 40 7723 407

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 3.5.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot