Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Kehitysministeri Hautala Lontoon Somalia-konferenssiin - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoasiainministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 6.5.2013 | Ulkoasiainministeriö

Kehitysministeri Hautala Lontoon Somalia-konferenssiin

Tiedote 103/2013
6.5.2013

Kehitysministeri Heidi Hautala osallistuu Ison-Britannian 7. toukokuuta Lontoossa järjestämään Somalia-konferenssiin. Tapaamisessa on mukana keskeisiä Afrikan sarven sekä avunantajamaiden ja -järjestöjen johtajia.

Somalian kehitys on viime aikoina ollut myönteistä, mutta maan turvallisuustilanne on erittäin hauras ja avuntarve hyvin suuri. Lontoossa sovitetaan yhteen Somalian hallituksen kehitystavoitteita ja avunantajien suunnitelmia. Näin pyritään varmistamaan, että apu menee perille ja tukee Somalian kehitystä parhaalla mahdollisella tavalla.

Keskustelun aiheita ovat erityisesti Somalian turvallisuusjoukkojen kehittäminen, oikeuslaitoksen uudistaminen, julkisen taloushallinnon kehittäminen ja maan poliittisen vakauden edistäminen.

Ministeri Hautala osallistuu avun koordinaatiota koskevaan aamiaistapaamiseen ja pitää Suomen puheenvuoron oikeuslaitosta käsittelevässä osiossa. Lisäksi Hautala on kutsuttu Britannian ulkoministerin William Haguen isännöimälle korkean tason illalliselle.

Ministeri Hautala vieraili Somaliassa huhtikuussa 2013 yhdessä ulkoministeri Erkki Tuomiojan kanssa. Vierailun tarkoituksena oli syventää tietoja Somalian tilanteesta ja tukea maan hallitusta sen työssä Somalian kehittämiseksi.

Suomen tuki Somalialle on vuositasolla nykyisin noin yhdeksän miljoonaa euroa. Se koostuu humanitaarisesta avusta, kahdenvälisistä hankkeista ja kansalaisjärjestöille annettavasta tuesta. Suomen tuen Somalian kehitysyhteistyölle on suunniteltu nousevan vuodesta 2014 eteenpäin.

Konferenssin yhteydessä ministeri Hautala käy kahdenväliset keskustelut Ison-Britannian kehitysministerin Justine Greeningin kanssa.

Iso-Britannia järjestää Somalia-konferenssin toista kertaa. Kehitysministeri Hautala osallistui myös ensimmäiseen Lontoon Somalia-konferenssiin, joka järjestettiin helmikuussa 2012.

Lisätietoja: kehitysministerin lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869, Itä- ja Länsi-Afrikan yksikön päällikkö Helena Airaksinen, puh. 040 829 3412
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 6.5.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot