Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeriö kutsuu nuoria toimittajia Suomeen elokuuksi - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 30.7.2013 | Ulkoministeriö

Ulkoministeriö kutsuu nuoria toimittajia Suomeen elokuuksi

Tiedote 159/2013
30.7.2013

Ulkoministeriö järjestää jo 21. kerran nuorille ulkomaisille toimittajille ja toimittajaopiskelijoille tarkoitetun ohjelman, Foreign Correspondents' Programmen (FCP). Ohjelmassa 19 ulkomaista toimittajaa tutustuu elokuun ajan Suomeen ja suomalaiseen yhteiskuntaan.

Tänä vuonna 5.−30.8.2013 järjestettävään ohjelmaan osallistuu toimittajia seuraavista maista: Argentiina, Brasilia, Egypti, Espanja, Etelä-Afrikka, Intia, Iso-Britannia, Japani, Kiina, Portugali, Puola, Ranska, Saksa, Turkki, Ukraina, Valko-Venäjä, Venäjä, Vietnam ja Yhdysvallat.

FCP:n tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisimman kattava kuva Suomesta sekä luoda myönteinen ja ymmärtävä suhtautuminen Suomeen. Pitkällä tähtäimellä ohjelma on sijoitus tulevaisuuden mediasuhteisiin osana ministeriön julkisuusdiplomatiatyötä.

Tämän vuoden FCP-ohjelman läpileikkaava teema on ”Miten Suomi toimii?”. Tarkoitus on eri esimerkkien valossa selittää sitä, miten Suomi on jatkuvasti erilaisten yhteiskunnan toimivuutta mittaavien ranking-listojen kärjessä.

FCP-ohjelmaan osallistuvat toimittajat tapaavat ohjelman aikana muun muassa Suomen poliittista johtoa, mukaan lukien pääministeri Jyrki Kataisen, ulkoasiainministeri Erkki Tuomiojan ja Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin. Lisäksi toimittajat tapaavat entisen tasavallan presidentin Tarja Halosen.

Toimittajat vierailevat suomalaisissa eri alojen organisaatioissa ja yrityksissä sekä matkustavat pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Rovaniemellä. Ohjelmaan kuuluu myös viikonloppu suomalaisessa perheessä.

Ohjelman kulkua voi seurata ohjelman Facebook-sivuilla ja FCP-blogissa, johon osallistujat kirjoittavat Suomi-kokemuksistaan ohjelman aikana.

Lisätietoja: Ulkoasiainsihteeri Anna Yletyinen, matkapuhelin +358 40 505 6642. Sähköposti: etunimi.sukunimi@formin.fi.
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.8.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot