Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Afrikan kehityspankin pääjohtaja Kaberuka Suomessa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 30.8.2013 | Ulkoministeriö

Afrikan kehityspankin pääjohtaja Kaberuka Suomessa

Tiedote 182/2013
30.8.2013

Kehitysministeri Heidi Hautala tapaa Afrikan kehityspankin pääjohtajan Donald Kaberukan perjantaina 30. elokuuta. Hautala ja Kaberuka keskustelevat Afrikan kehityspankkiryhmän roolista ja asemasta Afrikassa. Erityisenä teemana ovat osallistavan kasvun ja vihreän talouden mahdollisuudet tukea Afrikan nousua.

Hautalan ja Kaberukan tapaaminen on merkittävä siksikin, että pankin johtokunnassa on pitkästä aikaa suomalaisjäsen. Heikki Tuunanen edustaa Pohjoismaiden ja Intian äänestysryhmää kesään 2016 asti. Johtokuntakaudella Suomi painottaa vihreän osallistavan talouden etuja ja pyrkii varmistamaan, että kehityspoliittisen ohjelmamme läpileikkaavat tavoitteet – sukupuolten välinen tasa-arvo, toiminnan avoimuus ja läpinäkyvyys sekä ilmastokestävyys – ovat vahvasti mukana pankin kaikessa toiminnassa.

Afrikan kehityspankkiryhmä on tärkeä kehitysrahoittaja ja kehityspoliittinen toimija Afrikassa. Pankin keskeisin tavoite on köyhyyden vähentäminen Afrikan maiden taloudellista ja sosiaalista kehitystä edistämällä. Pankkiryhmä on sitoutunut YK:n vuosituhattavoitteisiin ja korostaa toiminnassaan maiden omien köyhyydenvähentämisstrategioiden tukemista.

Pankkiryhmään kuuluvat vuonna 1964 perustettu Afrikan kehityspankki, joka lainoittaa keskitulon kehitysmaita sekä vuonna 1973 perustettu Afrikan kehitysrahasto, joka antaa pehmeäehtoista lainarahoitusta. Kehityspankin osakkaina on 54 Afrikan ja 24 Afrikan ulkopuolista maata.

Afrikan kehityspankin uusi kymmenen vuoden strategia hyväksyttiin huhtikuussa. Strategiassa lähtökohtana on optimistinen tulevaisuudenvisio Afrikasta.

Lisätietoja: ministeri Hautalan lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869, lähetystöneuvos Paula Sirkiä, kehitysrahoituslaitosten yksikkö, puh. 0295 351 578

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 30.8.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot