Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Ministeri Stubb Team Finland -matkalle Norjaan - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoasiainministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 10.9.2013 | Ulkoasiainministeriö

Ministeri Stubb Team Finland -matkalle Norjaan

Tiedote 187/2013
10.9.2013

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb matkustaa Norjan Hammerfestiin 17.–19. syyskuuta. Mukaan lähtee 37 suomalaisyritystä, jotka toimivat muun muassa rakennus-, teknologia-, metalli-, energia- sekä laivanrakennusaloilla. Yritysdelegaation on koonnut Finpro.

Norja kuuluu maailman vauraimpiin valtioihin ja on sen vuoksi myös Suomelle tärkeä markkina-alue. Euroopan heikosta taloustilanteesta huolimatta Norjan talouskasvuennuste kuluvalle vuodelle on 2,8 prosenttia. Vuonna 2012 Suomen ja Norjan välinen kauppavaihto oli lähes neljä miljardia euroa. Suomen vienti Norjaan oli 1,8 miljardia euroa ja tuonti 2,2 miljardia euroa. Vientimme kasvoi edellisvuoteen verrattuna jopa 13 prosenttia, ja kasvua on odotettavissa tällekin vuodelle.

Norjan talouskasvu perustuu pitkälti energia- ja offshore-teollisuuteen. Öljy- ja kaasutuotanto on nyt käynnistynyt myös Barentsinmerellä, jossa on mahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille.

Ministeri Stubb pitää puheen Hammerfestissa järjestettävässä yritysseminaarissa ja vierailee Melkøyan nesteytettyä maakaasua tuottavassa lng-laitoksessa sekä muun muassa satama- ja huoltopalveluja tarjoavassa Polarbasessa.

Matkalle osallistuvat suomalaisyritykset: Ahma Engineers, Aker Arctic Technology, Amitec, Arctech Helsinki Shipyard, Barents Center Finland, BusinessOulu, Caverion Industria, Duuri, Enersense, Fineweld, GaV Group, Finnish Staff Office Oy, GVK Coating Technology, Havator, Hollming Works Group, Indewe Group, JTA Connection, KOSEK, Maanrakennus R. Jussila, Nordic Power Service, Oulun kaupunki, Paramet Konepaja, Patria Aviation, Reka Cables, Rovaniemen kaupunki, Ruukki Construction, Scandinaval Finland, STX Finland, Sun Sauna, Surma, Takoma, Team Botnia, Telinekataja, Turku Repair Yard, The Upper-Savo Development, Uwira, Vaasaball LNG Product ja VEO Norway/Vaasa Engineering.

Lisätietoja: eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin lehdistöavustaja Mari-Kaisa Brander, puh. 040 131 3388, kaupallinen ja lehdistöneuvos Erja Karkkonen, Suomen suurlähetystö Oslossa, puh. +47 958 843 14, pohjoisen Euroopan yksikön päällikkö Vesa Vasara, ulkoministeriö, puh. 050 408 2634

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.9.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot