Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomi on vahvasti sitoutunut EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämiseen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 10.10.2013 | Ulkoministeriö

Suomi on vahvasti sitoutunut EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämiseen

Tiedote 217/2013
10.10.2013

Ulkoministeri Erkki Tuomioja puhui torstaina 10. lokakuuta Helsingissä EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisestä ja vahvistamisesta ulkoministeriön suunnittelu- ja tutkimusyksikön ja Ulkopoliittisen instituutin (UPI) järjestämässä keskustelutilaisuudessa ”The Future of European Security and Defence”.

Tuomioja painotti puheessaan Suomen jatkavan aktiivista sitoutumistaan Euroopan unionin yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämiseen. Suomi on osallistunut lähes kaikkiin EU:n sotilaallisiin ja siviilikriisinhallintaoperaatioihin. Tämä kuvastaa kansainvälisen kriisinhallinnan suurta merkitystä Suomen ulkopolitiikassa.

Suomen päämääränä on pyrkiä kehittämään EU:n yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikka kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Sen luomat mahdollisuudet ja vaikuttavuus on jatkossa hyödynnettävä täysimääräisesti.

EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan strategista suunnitelmallisuutta tulee siksi Suomen näkemyksen mukaan parantaa. Sille on asetettava selkeät prioriteetit, jotka kuvastavat eurooppalaisia intressejä ja arvoja globaalien valtasuhteiden muutoksessa.

Tilaisuudessa puhuivat Tuomiojan lisäksi Liettuan varaulkoministeri Andrius Krivas, Euroopan unionin turvallisuuspoliittisen tutkimuslaitoksen (EUISS) johtaja Antonio Missiroli sekä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

Lisätietoja: ministerin erityisavustaja Tarja Kantola, puh. 040 590 4119, lähetystöneuvos Minna Laajava, puh. 040 350 4706

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 10.10.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot