Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

EU:n ulkoministereiden aiheina EU:n itäinen kumppanuus ja eteläinen naapurusto sekä Myanmar - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 18.10.2013 | Ulkoministeriö

EU:n ulkoministereiden aiheina EU:n itäinen kumppanuus ja eteläinen naapurusto sekä Myanmar

Tiedote 222/2013
18.10.2013

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu 21. lokakuuta Luxemburgissa. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kokouksen asialistalla ovat EU:n itäinen kumppanuus ja eteläinen naapurusto sekä Myanmar.

EU:n itäisen kumppanuuden osalta ulkoasiainneuvosto keskustelee marraskuussa pidettävän Vilnan huippukokouksen valmisteluista sekä kumppanimaiden kanssa neuvoteltujen assosiaatiosopimusten tilanteista.

EU:n eteläisen naapuruston suhteen pääaiheet ovat Syyria, Egypti ja Libya. Syyrian osalta ajankohtaisia keskustelunaiheita ovat YK:n ja kemiallisten aseiden kieltojärjestön toimet Syyrian kemiallisiin aseisiin liittyen sekä hälyttävä humanitaarinen tilanne. Egyptin ja Libyan osalta esillä on ajankohtainen poliittinen tilanne näissä maissa sekä EU:n jatkotoimet. EU:n eteläisistä naapurimaista käytävän keskustelun yhteydessä esille nousevat todennäköisesti myös EU:n toimet Lampedusan hukkumisonnettomuuden kaltaisten tapahtumien estämiseksi.

Myanmar osalta ulkoasiainneuvoston keskustelun keskiössä on maan demokraattinen ja rauhanomainen kehitys. Myanmar on aiheena myös ulkoasiainneuvoston lounaalla, johon saapuu vieraaksi oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi.

Lisätietoja: eurooppakirjeenvaihtaja Tarja Fernández, puh. 040 590 9855, ulkoministeri Tuomiojan lehdistöavustaja Tero Shemeikka, puh. 040 515 1097

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 18.10.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot