Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja: Euroopan kilpailukyvyn perustuttava jatkossa oikeudenmukaisiin työmarkkinoihin - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 1.11.2013 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja: Euroopan kilpailukyvyn perustuttava jatkossa oikeudenmukaisiin työmarkkinoihin

Tiedote 232/2013
1.11.2013

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan Euroopan kilpailukyky perustuu jatkossa myös oikeudenmukaisiin työmarkkinoihin. Alueen suuri menestystekijä tulevaisuudessa on sosiaalisempi Eurooppa. Tämä on tärkeää myös Itämeren alueella.

Jatkossakin tarvitaan ministeri Tuomiojan mukaan laajaa yhteistyötä sosiaalipartnereiden eli ammattiyhdistysliikkeen ja työnantajien välillä.

Samalla kun Euroopan ja sen alueiden kilpailukyvyn kasvattamisesta huolehditaan, on tärkeää että työntekijöiden oikeudet ja työehdot ovat oikealla tasolla myös jatkossa. Tämä on sekä työntekijöiden että työnantajien etu pitkällä aikavälillä ja kestävän kasvun tekijä.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja puhui perjantaina 1. marraskuuta Baltic Sea Labour Forumin (BSLF) kokouksessa Helsingissä. BSLF on Itämeren alueen pysyvä sosiaalisen vuoropuhelun keskustelufoorumi, joka on perustettu vuonna 2011. Sen kolmikantaiseen työhön osallistuvat ammattiyhdistysliike, työnantajaorganisaatiot ja hallitukset sekä parlamentit koko Itämeren alueelta. Tällä hetkellä Baltic Sea Labour Forumiin kuuluu 28 jäsenjärjestöä ja 9 tarkkailijajärjestöä.

Lisätietoja: ulkoministeri Tuomiojan lehdistöavustaja Tero Shemeikka, puh. 040 515 1097

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 1.11.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot