Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministeri Stubb Team Finland -matkalle Saksaan - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 7.11.2013 | Ulkoministeriö

Ministeri Stubb Team Finland -matkalle Saksaan

Tiedote 237/2013
7.11.2013

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tekee Team Finland -matkan Saksaan 12.–13. marraskuuta. Kohteina ovat Berliini ja München. Matkan tavoitteena on vahvistaa Suomen profiilia korkean osaamisen maana ja kiinnostavana investointikohteena sekä edistää suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuuksia Saksassa ja erityisesti Baijerissa.

Berliinissä ministeri Stubb avaa Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin järjestämän energiapäivän, johon osallistuu myös suomalaisyrityksiä. Energiapäivän painopisteitä ovat muun muassa uusiutuvat energiamuodot ja cleantech. Lisäksi ministerin ohjelmassa on puhe Humboldt-yliopistossa ja tapaamisia liittokanslerinviraston johtavien virkamiesten, ulkoministeriön valtiosihteerin sekä Saksan teollisuuden keskusliiton johdon kanssa.

Münchenissa ministeri Stubb ja delegaatio tapaavat saksalaisia suursijoittajia, joille esitellään Suomen vahvuuksia investointikohteena. Finpron järjestämässä seminaarissa saksalaisille yrityksille ja toimijoille esitellään suomalaisyrityksiä ja kartoitetaan yhteistyömahdollisuuksia eri aloilla. Ministeri ja delegaatio tapaavat myös Baijerin talous-, energia- ja teknologiaministerin ja vierailevat Siemensillä.

Saksa on Suomen toiseksi suurin kauppakumppani. Vuonna 2012 tuonti Saksasta Suomeen oli 7,3 miljardia euroa ja Suomen vienti Saksaan 5,2 miljardia euroa. Pidemmällä aikavälillä Saksan osuus Suomen tuonnista on ollut noin 14–15 prosentin luokkaa ja viennistä noin 11–12 prosenttia. Vuonna 2012 vienti ja tuonti kuitenkin supistuivat edellisvuoden tasosta: Saksan osuus tuonnista oli 12,3 prosenttia ja viennistä 9,2 prosenttia.

Berliinin osuuteen osallistuvat yritykset: Eltel, Fortum, Invest in Finland, Metso, Neste Oil, UPM ja Wärtsilä.

Münchenin osuuteen osallistuvat yritykset ja toimijat: Asianajotoimisto Bergmann, Asianajotoimisto Borenius, Ecobio, Ensto, Finnair, Finnvera, Forchem, Forest Btl, Haave, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Neste Oil, Nordea, Outotec, Savonlinnan yrityspalvelut, Stalatube, VASEK, VNT Management ja Wärtsilä.


Lisätietoja: ministerin lehdistöavustaja Mari-Kaisa Brander, puh. 040 131 3388 ja Saksa-maavastuuvirkamies Suvi Järvelä, Pohjoisen Euroopan yksikkö, puh. 0295 351 208

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 7.11.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot