Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Avoin kutsu toimittaa tietoa, ehdotuksia ja näkemyksiä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tulevaisuudesta - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 20.12.2013 | Ulkoministeriö

Avoin kutsu toimittaa tietoa, ehdotuksia ja näkemyksiä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tulevaisuudesta

Tiedote 260/2013
20.12.2013

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen uudistamista käsittelevä komitea Euroopan neuvostossa on päättänyt esittää avoimen kutsun toimittaa tietoa, ehdotuksia ja näkemyksiä koskien Euroopan ihmisoikeussopimusta ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta koskevan järjestelmän uudistamista pidemmällä ajanjaksolla.

Prosessi on jatkoa huhtikuussa 2012 hyväksytylle Brightonin julistukselle, jossa on pyydetty jäsenvaltioita tarkastelemaan ihmisoikeussopimusjärjestelmän tulevaisuutta ja ihmisoikeustuomioistuimen roolia. Ehdotukset ja näkemykset voivat käsitellä Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja ihmisoikeustuomioistuimen roolia ja haasteita tulevaisuudessa, tuomioistuimen kehittämistä, tuomioiden täytäntöönpanoprosessia tai esimerkiksi korvausten maksamista sopimusloukkauksista.

Prosessi on avoinna kaikille. Kontribuutiot, joiden toimittamista varten on luotu Euroopan neuvoston verkkosivuilla erityinen lomake, tulee toimittaa 27. tammikuuta 2014 kello 12 (CET) mennessä Euroopan neuvostolle joko englanniksi tai ranskaksi. Tämän jälkeen saapuneita kontribuutioita ei oteta huomioon.

Mainittu komitea tulee käsittelemään ehdotuksia työryhmässä, joka koostuu jäsenvaltioiden edustajista sekä ulkopuolisista asiantuntijoista. Työryhmä saattaa kutsua henkilöitä, joiden kontribuutiot se toteaa erityisen kiinnostaviksi, toimittamaan lisää tietoa tai osallistumaan työryhmän kokouksiin. Prosessin tulokset liitetään Euroopan neuvoston ihmisoikeuksien johtokomitean raporttiin, joka annetaan Euroopan neuvoston ministerikomitealle 15. huhtikuuta 2015 mennessä.

Ulkoministeriö kannustaa toimittamaan tietoa, ehdotuksia ja näkemyksiä tuomioistuinjärjestelmän tulevaisuudesta Euroopan neuvoston verkkosivujen lomakkeessa olevien tarkempien ohjeiden mukaisesti sekä jakamaan tietoa tästä prosessista eteenpäin mahdollisimman laajasti.

Lisätietoja: lainsäädäntösihteeri Katja Fokin, puh. 0295 351 175, ihmisoikeustuomioistuin- ja -sopimusasioiden yksikkö, etunimi.sukunimi@formin.fi

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 20.12.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot