Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja EU:n ulkoasiainneuvoston kokoukseen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 7.2.2014 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja EU:n ulkoasiainneuvoston kokoukseen

Tiedote 34/2014
7.2.2014

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu 10. helmikuuta Brysselissä. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kokouksen asialistalla ovat EU:n itäinen kumppanuus ja eteläinen naapurusto, Jemen, Keski-Afrikan tasavalta sekä Syyrian konflikti ja sen vaikutukset Libanoniin ja Irakiin.

EU:n itäisen kumppanuuden osalta ulkoasiainneuvosto keskittyy erityisesti ajankohtaiseen tilanteeseen Ukrainassa. Ministerit keskustelevat myös muiden itäisen kumppanuuden maiden tilanteista ja Vilnan huippukokouksen seurannasta.

Syyrian konfliktin osalta ministereiden pääaiheena on Genevessä käytävät neuvottelut, joilla haetaan poliittista ratkaisua maan tilanteeseen. Ministerit käsittelevät myös Syyrian konfliktin alueellisia heijastusvaikutuksia erityisesti Libanoniin ja Irakiin.

EU:n eteläisen naapuruston osalta ulkoasiainneuvosto keskustelee Egyptin, Tunisian ja Libyan ajankohtaisista tilanteista. Lisäksi ministerit käsittelevät Jemeniä, joka on juuri loppuunsaattanut kansallisen dialogiprosessinsa.

Keski-Afrikan tasavallan osalta esillä on EU:n sotilaallisen kriisinhallintaoperaation (EUFOR RCA) valmistelutilanne.

Lisätietoja: eurooppakirjeenvaihtajan sijainen Johanna Birkstedt, puh. 040 352 3556, ja ulkoministeri Tuomiojan lehdistöavustaja Tero Shemeikka, puh. 040 515 1097

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 7.2.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot