Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomalainen Ekokem menestyi Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarjouskilpailussa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 14.2.2014 | Ulkoministeriö

Suomalainen Ekokem menestyi Kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarjouskilpailussa

Tiedote 40/2014
14,2,2014

Ulkoministeri Erkki Tuomioja pitää hyvin tervetulleena, että suomalainen yritys pääsee osallistumaan YK:n ja Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW:n toimintaan Syyrian kemiallisen aseen ohjelman purkamiseksi. Tämä ohjelma on kansainvälisen yhteistyön ja turvallisuuden kannalta merkittävä.

OPCW:n ja suomalaisen jätteenkäsittelylaitoksen Ekokem Oy:n välinen sopimus solmitaan tänään 14. helmikuuta.  Ekokem tulee olemaan yksi niistä laitoksista, joissa Syyrian kemiallisen aseen ohjelmaan kuuluneita kemikaaleja hävitetään. OPCW:n ja YK:n yhteiseen missioon kuuluva hävittämistehtävä on kansainvälisen yhteisön yhteinen ponnistus.

Suomalaisyrityksen menestyminen OPCW:n toteuttamassa tarjouskilpailussa osoittaa luottamusta Ekokemin ammattitaitoon vaarallisten jätteiden käsittelijänä. Kaupalliselta pohjalta toteutettava hävittämistehtävä tapahtuu kunkin osallistuvan maan lainsäädännön sekä turvallisuus- ja ympäristöstandardien mukaisesti. Syyrian kemiallisen aseen ohjelman hävittäminen toteutetaan OPCW-YK-yhteismission valvonnassa.

Haagissa sijaitsevalla OPCW-järjestöllä on parhain kansainvälinen asiantuntemus kemiallisten aseiden ja niiden hävittämisen osalta. Merkittävä osa Syyrian ohjelmasta käsitellään ja hävitetään kaupallisissa jätteenkäsittelylaitoksissa OPCW:n päätösten mukaisesti. Kyseessä on OPCW:n määrittelemien kemikaalien ja jätteen hävittäminen, ei varsinaisesti kemiallisten aseiden.

Suomi tukee vahvasti OPCW-YK-yhteismissiota. Suomi on muun muassa rahoittanut OPCW:n kahta Syyria-rahastoa yhteensä 650 000 eurolla. Lisäksi suomalainen suojeluosasto osallistuu Tanskan ja Norjan toteuttamaan merikuljetusoperaatioon.

Lisätietoja: poliittisen osaston apulaisosastopäällikkö Timo Kantola, puh. 0295 351 477

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.2.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot