Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Globaalin kehitysrahoituksen huiput Suomeen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 1.4.2014 | Ulkoministeriö

Globaalin kehitysrahoituksen huiput Suomeen

Tiedote 77/2014
1.4.2014


Kestävän kehityksen ja rahoituksen kansainväliset asiantuntijat kokoontuvat Espoossa 3.–4. huhtikuuta. Tapaamisen aiheena on globaalin kestävän kehityksen rahoittaminen vuoden 2015 jälkeen.

"Tulevaisuuden rahoituskysymykset ovat avainasemassa, kun valmistellaan vuoden 2015 jälkeisiä globaaleja kehitystavoitteita. Sisällöt ja rahoitus kulkevat tässä käsi kädessä", kehitysministeri Pekka Haavisto sanoo.

Asiantuntijoiden tapaamista isännöi suurlähettiläs Pertti Majanen, joka toimii YK:n kestävän kehityksen rahoituskomitean puheenjohtajana yhdessä nigerialaisen Mansur Muhtarin kanssa. Rahoituskomitean tehtävänä on tuottaa esitys vuoteen 2030 ulottuvasta strategiasta, jolla rahoitetaan kestävään kehitykseen pyrkivä työ. Esitys luovutetaan YK:n pääsihteerille ensi syyskuussa.

Tapahtumassa paneudutaan erityisesti uudenlaisiin rahoituskumppanuuksiin. Esimerkiksi yksityisen sektorin roolin odotetaan korostuvan tulevaisuudessa. Jotta yksityinen sektori saadaan liikkeelle, tarvitaan kaikkia osapuolia hyödyttäviä, uudenlaisia ja luovia kumppanuuksia.

”Kyse ei ole ensisijaisesti siitä, että pitäisi keksiä uutta rahaa – vaan enemmänkin siitä, miten olemassa olevat rahavirrat saadaan paremmin tukemaan maapallon kestävää kehitystä. Tässä työssä tarvitaan luovuutta ja uskallusta ajatella toisin kuin aiemmin – tehtävä ei ole helppo”, Haavisto sanoo.

Ulkoministeriön ja Aalto-yliopiston järjestämä kaksipäiväinen tapahtuma tuo yhteen noin sata kestävän kehityksen ja rahoituksen asiantuntijaa. Osallistujien joukossa on niin hallitusten, yksityisen sektorin kuin kansalaisyhteiskunnankin edustajia kaikilta mantereilta.

Lisätietoja: suurlähettiläs Pertti Majanen, puh. 0295 351 845, avustaja Sari Alander, puh. 0295 351 777

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 1.4.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot