Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministeri Haavisto Sierra Leoneen hauraiden valtioiden kehityksen vuosikokoukseen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 13.6.2014 | Ulkoministeriö

Ministeri Haavisto Sierra Leoneen hauraiden valtioiden kehityksen vuosikokoukseen

Tiedote 142/2014
13.6.2014

Kehitysministeri Pekka Haavisto vierailee Sierra Leonessa 16.–18. kesäkuuta. Haavisto johtaa hauraiden valtioiden kehitystä edistävän foorumin vuosikokouksen (International Dialogue on Peacebuilding and Statebuilding, IDPS) yhdessä Itä-Timorin valtiovarainministeri Emilia Piresin ja Sierra Leonen valtiovarainministerin Kaifala Marah'n kanssa.

Kokouksessa käsitellään dialogiin kuuluvien kriisimaiden - Somalia, Keski-Afrikan tasavalta, Guinea Bissau ja Etelä-Sudan - tilanteita. Lisäksi etsitään ratkaisuja kriisien ennaltaehkäisyyn ja niihin puuttumiseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kokouksen toinen erikoisteema on oikeusministereiden ja -järjestelmien rooli valtion ja rauhanrakennuksessa.

Haavisto edustaa kokouksessa hauraiden maiden avunantajamaita (INCAF, International Network on Conflict and Fragility) Piresin edustaessa hauraiden maiden liittymää g7+:aa. Kokous liittyy läheisesti rauhanomaiset yhteiskunnat -teemaan, jota Suomi ajaa yhdessä g7+:n kanssa vuoden 2015 jälkeiselle YK:n kehitysagendalle.

Haaviston ohjelmaan sisältyy myös tapaamisia Sierra Leonen ylimmän valtionjohdon, kansainvälisten avunantajien ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa.

IDPS on hauraiden valtioiden kehitystä edistävä kansainvälinen ryhmä, joka kokoaa yhteen hauraat valtiot, avunantajat ja kansalaisyhteiskunnan edustajat. IDPS:n työ lähtee ajatuksesta, että kehitys- ja turvallisuuskysymykset ovat toisiinsa kietoutuneita. Tavoitteena on löytää uusia toimintamalleja, jotka auttavat hauraita maita jaloilleen ja kestävän kehityksen tielle.

Toiminnassa painotetaan kehitysmaiden omia tarpeita ja sitoutumista sekä vahvaa yhteistyötä hauraiden valtioiden, avunantajien ja kansalaisyhteiskunnan välillä. Kestävän kehityksen ohella Suomen keskeisiä painopisteitä ryhmän toiminnassa ovat sukupuolten tasa-arvo ja yhtäläiset mahdollisuudet valtionrakennuksessa, hauraiden valtioiden kansallisen rahoituspohjan vahvistaminen sekä valtion ja kansalaisten välisen luottamuksen vahvistaminen.

Lisätietoja: ministeri Haaviston lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869,  Pia Stjernvall, erityisedustaja, rauhan- ja valtiorakennuksen kansainvälinen dialogi, puh. 050 431 4780

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.6.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot