Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Kehitysministeri Haavisto YK:n ympäristökokouksessa: vihreä ja osallistava talous avain köyhyyden vähentämisessä - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 26.6.2014

Kehitysministeri Haavisto YK:n ympäristökokouksessa: vihreä ja osallistava talous avain köyhyyden vähentämisessä

Tiedote 151/2014
26.6.2014

Kehitysministeri Pekka Haavisto johtaa Suomen valtuuskuntaa 23.–27. kesäkuuta Nairobissa, Keniassa järjestettävässä YK:n ympäristöohjelman UNEPin ensimmäisessä maailmanlaajuisessa kokouksessa

Kokouksen pääteemoina ovat tulevat kestävän kehityksen tavoitteet, erityisesti kestävien kulutus- ja tuotantotapojen edistäminen, sekä taistelu villieläinten laitonta kauppaa vastaan. Näistä teemoista odotetaan vahvaa poliittista viestiä kokouksen päätteeksi.

Suomi lisää vaikuttavuuttaan UNEPin työssä kohdentamalla kehitysyhteistyövaroja niin, että vuotuinen tuki UNEPille lähes kaksinkertaistuu kuuteen miljoonaan euroon. Puheenvuoroissaan kehitysministeri Haavisto painotti UNEPin vahvistamisen ja ensimmäisen maailmanlaajuisen kokouksen onnistumisen merkitystä.

Se on tärkeää ympäristönäkökulman sisällyttämisessä vahvasti tuleviin kestävän kehityksen tavoitteisiin ja vuoden 2015 jälkeiselle kehitysagendalle.

”Ympäristöystävällisen ja sosiaalisesti kestävän talouden mahdollistaminen kehitysmaissa on avain köyhyyden vähentämiseen ja eriarvoisuuden poistamiseen”, korosti ministeri Haavisto.

Lisätietoa: ministeri Haaviston erityisavustaja Johanna Sumuvuori, puh. 040 505 9289

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 27.6.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot