Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministeri Haavisto Etyjin tasa-arvokonferenssiin Wieniin - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 9.7.2014

Ministeri Haavisto Etyjin tasa-arvokonferenssiin Wieniin


Tiedote 160/2014
9.7.2014

Kehitysministeri Pekka Haavisto osallistuu 10. heinäkuuta Wienissä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tasa-arvokonferenssiin. Kaksipäiväisessä kokouksessa tarkastellaan Etyjin vuonna 2004 hyväksytyn sukupuolten tasa-arvoa käsittelevän toimintasuunnitelman tähänastista toimeenpanoa ja valmistellaan jatkotyötä.

Ministeri Haavisto puhuu konferenssin korkean tason avajaisistunnossa. Puheessaan Haavisto nostaa esiin tasa-arvonäkökulman merkityksen kokonaisvaltaisessa turvallisuusajattelussa. Hän painottaa etenkin naisten osallistumisen tärkeyttä konfliktien ennaltaehkäisyssä ja ratkaisemisessa sekä kriisinhallinnassa ja rauhanvälityksessä. Ministeri Haavisto kiinnittää huomiota myös romaninaisten asemaan ja voimaannuttamiseen esimerkkinä turvallisuuden ja tasa-arvon yhteyksistä.

Ministeri Haavisto tapaa konferenssin yhteydessä muun muassa Etyjin pääsihteerin Lamberto Zannierin, Etyjin vähemmistövaltuutetun Astrid Thorsin, Etyjin demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimiston (ODIHR) uuden johtajan Michael Linkin sekä kansalaisjärjestöjen edustajia.

Suomi korostaa Etyjissä voimakkaasti sukupuolten tasa-arvon merkitystä. Suomi on muun muassa tehnyt yhdessä Itävallan, Turkin ja Kazakstanin kanssa aloitteen Etyjin naiset, rauha ja turvallisuus -toimintasuunnitelman laatimiseksi. Suomi pyrkii varmistamaan, että kriisinhallinnan ja konfliktinratkaisun tehtäviin, mukaan lukien johtotehtäviin, saadaan nykyistä enemmän naisia. Suomi tukee Etyjin sihteeristön ja toimielinten tasa-arvotyötä asiantuntijoiden sekondeerauksilla, rahoituksella ja hankeyhteistyöllä.

Etyj on maailman suurin alueellinen turvallisuusjärjestö. Järjestö pyrkii sisällyttämään tasa-arvonäkökulman laajan turvallisuuden kysymyksiin. Se muun muassa tukee naisten poliittista osallistumista ja taloudellista voimaannuttamista sekä tekee työtä naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi.

Lisätietoja: ministeri Haaviston erityisavustaja Johanna Sumuvuori, puh. +358 40 505 9289 ja Suomen Etyj-suurlähettiläs Katja Pehrman, puh. +43 676 848 350 350

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 23.7.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot