Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomalaisia YK-tehtävissä: "Kun työ on mielekästä, se näkyy tuloksissa" - Suomen pysyvä edustusto, YK : YK ja Suomi : Suomalaisia YK-tehtävissä

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 16.7.2014 | Ulkoministeriön kehitysviestintä

Suomalaisia YK-tehtävissä: "Kun työ on mielekästä, se näkyy tuloksissa"

Opettajaksi opiskellut apulaisasiantuntija Silja Nurkkala kehittää varhaiskasvatusjärjestelmiä UNICEFin toimistossa Mosambikissa.

Suomalaisia YK-tehtävissä, Silja Nurkkala, Kuva: Silja Nurkkalan arkisto
"En ole oikeastaan koskaan tietoisesti suunnitellut uraani tai rakentanut ansioluetteloani, vaan tehnyt vain sellaisia asioita, jotka koen mielekkäiksi ja kiinnostaviksi", sanoo Silja Nurkkala. Kuva: Silja Nurkkalan arkisto

Kuka olet?

Silja Nurkkala, apulaisasiantuntija (JPO) YK:n lastenrahasto UNICEFin toimistossa Mosabmikissa.

Mitä teet YK:lla?

Työni liittyy Mosambikin varhaiskasvatusjärjestelmän kehittämiseen ja UNICEFin Mosambikin toimiston tulevan maaohjelman suunnitteluun varhaiskasvatuksen osalta.

Mitä teit ennen nykyistä tehtävää ja miten päädyit tähän YK-ohjelmaan?

Valmistumiseni jälkeen työskentelin ulkoasiainministeriön kehityspoliittisella osastolla ensin harjoittelijana ja sen jälkeen erilaisissa työtehtävissä noin viiden vuoden ajan. Lisäksi ehdin työskennellä muutaman kuukauden vaikuttamistyön koordinaattorina Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistyksessä (Kehys ry) ennen Mosambikiin muuttoa.

Millainen koulutus ja kielitaito sinulla on?

Koulutukseltani olen luokanopettaja Oulun yliopiston monikulttuurisuuskysymyksiin keskittyvästä Master of Education -ohjelmasta. Sivuaineina luin muun muassa valtio-oppia, sukupuolentutkimusta ja englantia. Puhun suomen lisäksi englantia, ruotsia, portugalia ja espanjaa.

Mikä työssäsi on parasta?

Työpaikallani on kannustava ja luova työilmapiiri. Pidän siitä, että vastuulleni on annettu laajoja kokonaisuuksia ja voin vaikuttaa niiden suunnitteluun ja sisältöön. Parasta on tunne siitä, että nauttii työyhteisön luottamusta ja tieto siitä että saa tarvittaessa ohjausta ja tukea.

Mikä on YK-tehtävissäsi tähän mennessä mieliinpainuvin hetki?

Ensimmäisinä päivinä, kun usko itseen oli koetuksella uudessa ympäristössä ja kulttuurissa, esimieheni sanoi: "Olet rohkea ja älykäs ihminen. Annan sinulle niin paljon aikaa kuin tarvitset sopeutumiseen, mutta tiedän, että sinusta on vaikka mihin." Nuo sanat jäivät mieleen.

Millaisia vinkkejä antaisit ohjelmasta kiinnostuneille?

En ole oikeastaan koskaan tietoisesti suunnitellut uraani tai rakentanut ansioluetteloani, vaan tehnyt vain sellaisia asioita, jotka koen mielekkäiksi ja kiinnostaviksi. Ajattelisin, että silloin kun työ on mielekästä, se näkyy tuloksissa ja vie eteenpäin ikään kuin omalla painollaan.

Vinkkinä antaisin, että älä hae mitään työtehtävää vain sen vuoksi, että se näyttää hienolta CV:ssä. Hae sellaisia tehtäviä, jotka aidosti kiinnostavat.

Suomalaisia YK-tehtävissä

  • Suomalaisia YK-tehtävissä -juttusarjassa esittelemme suomalaisia, jotka ovat töissä erilaisissa tehtävissä YK:lla ja sen järjestöissä New Yorkissa. Sarjan kaikki jutut löytyvät Suomen pysyvän YK-edustuston sivuilta.
  • Yhdistyneet Kansakunnat (YK) työllistää kaikkiaan yli 60 000 ihmistä ympäri maailmaa.
  • YK:lla on paljon erilaisia töitä. Ehkä juttusarja tarjoaa sinullekin inspiraatiota hakea YK:lle töihin!
  • Avoimet työpaikat YK:n sihteeristössä ilmoitetaan täällä. Seuraa ulkoministeriön työpaikkailmoittelua, ja muista myös YK-rekrytoijien neuvot työpaikan hakuun.

Tulosta

Muissa ulkoasiainhallinnon palveluissa

Muualla verkossa

Päivitetty 10.7.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot