Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Kansanedustaja Mari Kiviniemi OECD:n apulaispääsihteerin tehtävään - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 25.7.2014 | Ulkoministeriö

Kansanedustaja Mari Kiviniemi OECD:n apulaispääsihteerin tehtävään

Tiedote 170/2014
25.7.2014

Kansanedustaja Mari Kiviniemi nimitettiin 25. heinäkuuta OECD:n neuvoston päätöksellä järjestön apulaispääsihteerin tehtävään kahdeksi vuodeksi.

Kiviniemi on Pariisissa toimivan Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön ensimmäinen suomalainen apulaispääsihteeri Suomen 45 vuotta kestäneen jäsenyyden aikana. ”Tämä nimitys osoittaa, että Suomella on tarjota hyviä ehdokkaita monenlaisiin kansainvälisiin tehtäviin, joissa kilpailu on kovaa ja joihin pienemmistä maista on usein vaikeaa tulla valituksi”, totesi ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakan mukaan ”nimitys osoittaa luottamusta sekä Mari Kiviniemen laajaa kokemusta että Suomen johdonmukaista OECD-linjaa kohtaan”.

Mari Kiviniemi on kaksivuotiskaudellaan yksi neljästä OECD:n apulaispääsihteeristä. Kiviniemi tuntee hyvin OECD:n toimialaa koskevat kysymykset ja on mm. toiminut OECD:n aluekehitystä käsittelevän ministerikokouksen puheenjohtajana vuonna 2009.

OECD:n kolme muuta apulaispääsihteeriä ovat kotoisin Yhdysvalloista, Japanista ja Saksasta, eli kolmesta suurimmasta OECD:hen kuuluvasta taloudesta. Heidän tehtävänään on auttaa pääsihteeriä johtamaan järjestöä. Pääsihteerinä on viimeiset reilut kahdeksan vuotta toiminut meksikolainen Angel Gurria. Gurria on toiminut aiemmin mm. Meksikon ulko- ja valtiovarainministerin tehtävissä.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön päätehtävä on tukea järjestön 34 jäsenmaata kehittämään politiikkojansa kestävän taloudellisen kasvun, työllisyyden ja hyvinvoinnin aikaansaamiseksi.   OECD selvittää, suosittelee ja laatii sääntöjä talouteen liittyvissä kysymyksissä. Keskeinen toimintatapa on vertaisarviointi ja vertaisoppiminen. Järjestö tekee lisääntyvässä määrin yhteistyötä myös ei-jäsenmaiden, erityisesti kehittyvien talouksien kanssa.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Mari Kiviniemi puh. 050-511 3189  (apulaispääsihteerin tehtävään liittyvät tiedustelut).

Suurlähettiläs Okko-Pekka Salmimies puh +33 6 2558 7140 (OECD:hen liittyvät tiedustelut).

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 25.7.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot