Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomelta humanitaarista apua Ebola-epidemian vastaiseen taisteluun - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 13.8.2014 | Ulkoministeriö

Suomelta humanitaarista apua Ebola-epidemian vastaiseen taisteluun

Tiedote 174/2014
13.8.2014

Ulkoministeriö rahoittaa kehitysministeri Pekka Haaviston päätöksellä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen Liiton Ebolan vastaista työtä Suomen Punaisen Ristin välityksellä 280 000 eurolla ja Maailman terveysjärjestö WHO:n työtä 500 000 eurolla.

WHO on julistanut Ebola-epidemian kansainväliseksi hätätilaksi. WHO:n tilanneraportin mukaan Ebola-tapauksia on yli 1700, joista lähes tuhat on johtanut kuolemaan. "Tilanne on hälyttävä tartuntojen määrän kasvaessa. Mikäli epidemiaa Länsi-Afrikassa ei saada loppumaan, ovat seuraukset katastrofaaliset", toteaa ministeri Haavisto.

Ebola-epidemian jatkuessa maiden omat terveydenhoitojärjestelmät eivät kykene vastaamaan tilanteeseen. Hoitohenkilöstöstä on alueella pulaa. WHO:n ja paikallisen terveysministeriön pyynnöstä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen Liitto on perustamassa ensimmäistä kertaa Ebola-potilaiden hoitamiseen keskittyvää klinikkaa Sierra Leoneen Kenemaan. Lääkärit ilman rajoja ja WHO tulevat tarjoamaan teknistä tukea. Suomen Punainen Risti tukee operaatioita ammatillisten delegaattien kautta.

Tällä hetkellä WHO:n 33,4 miljoonan euron hätäapuvetoomuksesta 6,5 miljoonaa euroa on katettu. WHO:n tavoitteena on saada tartunnat loppumaan ja estää niiden leviäminen naapurimaihin.

Myös Kirkon Ulkomaanapu kohdistaa osan ulkoministeriön Ulkomaanavun Liberia-työhön myöntämistä varoista Ebolan vastaiseen taisteluun.

Tuki menee Suomen kehitysyhteistyöhön kuuluvista humanitaarisen avun määrärahoista.

Lisätietoja: humanitaarisen avun yksikkö, yksikön päällikön sijainen Kaisa Heikkilä, puh. 040 352 0739

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.8.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot