Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Assistentit kaiken keskellä - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
605 Third Avenue, 35th Floor
New York, N.Y. 10158, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, Sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 13.4.2018

Assistentit kaiken keskellä

Henri Salonen
Matti Hämäläinen ja Enni Ikonen.
Matti Hämäläinen ja Enni Ikonen

Assistentti-harjoittelijat ovat arvokas osa Suomen YK-edustuston työyhteisöä. Kevään 2018 amk-harjoittelijat Enni Ikonen ja Matti Hämäläinen ovat huhtikuussa ehtineet jo rutinoitua uuteen työhön ja elämään New Yorkissa.

Enni Ikonen opiskelee vasta ensimmäistä lukuvuotta tietojenkäsittelyn tradenomiksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Hän oli viime syksynä ehtinyt tehdä vain 10 opintopistettä opintoja ennen kuin haki työharjoitteluun YK-edustustoon.

Joensuusta kotoisin oleva Ikonen on tradenomin opintojen ohella tehnyt Itä-Suomen avoimessa yliopistossa oikeustieteellisen kursseja. Työharjoitteluun tyytyväinen Ikonen kertoo että hänen on otettu hyvin osaksi tiimiä.

“On ollut vaikuttavaa päästä näkemään lähietäisyydeltä YK:n toimintaa. Haastavinta täällä on ollut hyvin formaalien englanninkielisten tekstien ja viestien kirjoittaminen. Myös uuteen työhön totutteleminen vei aikansa. Parasta on taas saada kiitosta hyvin onnistuneita tapahtumista.”

Esimerkkinä Ikonen mainitsee illallistilaisuuden, jolle osallistui muun muassa YK:n pääsihteeri António Guterres. Suurlähettiläs Kai Sauer kiitti häntä jälkeenpäin erikseen järjestelyistä, “Mikä tietysti tuntuu hyvältä”, Ikonen kertoo.

Entä mitä vinkkejä Ikonen antaisi YK-edustustoon harjoitteluun hakeville? “Pitää uskoa itseensä! En kokenut olevani täydellinen englannissa, ja minulla oli vain vähän opintoja suoritettuna ennen kuin hain tänne, mutta kannatti kuitenkin hakea. Tätä kyllä arvostetaan työkokemuksena.”

Matti Hämäläinen on Rovaniemeltä kotoisin oleva kansainvälisen liiketalouden tradenomi Lapin ammattikorkeakoulusta. Hän kertoo saaneensa koulun sähköpostilistan kautta ilmoituksen tästä harjoittelupaikasta.

"Minua kiinnosti oikeastaan valtio työnantajana. Meidän opintoihin kuuluu harjoittelu ulkomailla, mutta en halunnut joutua kahvinkeittäjäksi yritykseen josta en tietäisi juuri mitään. Olin varma, että täällä pääsee tekemään heti oikeita hommia, ja niin pääsinkin", Hämäläinen pohtii. 

Hämäläinen oli opiskellut Lapin AMK:ssa puolitoista vuotta ennen harjoittelua. Kokemus New Yorkista on Hämäläisen mukaan ollut sitä mitä hän odottikin.

“Tämä on tosiaan Rovaniemestä aika lailla erilainen ja isompi. Sellaiselle ihmiselle joka kaipaa paljon luontoa, niin sitä täällä kaupungissa ei oikeastaan ole. Aluksi mietin, että tulisiko suurlähettiläitä ja diplomaatteja teititellä ja herroitella. Niin ei kuitenkaan tehdä meidän työyhteisössä, mutta se kuuluu etikettiin vieraiden kanssa ja ulospäin toimiessa.”

Kysy lisätietoa Enni Ikoselta tai Matti Hämäläiseltä työharjoittelusta YK-edustustolla:

enni.ikonen@formin.fi
matti.hamalainen@formin.fi

Henri Salonen

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 17.4.2018


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot