Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomalainen Anne-Christine Ritschkoff nimitettiin YK:n teknologia-asiantuntijaryhmään - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
605 Third Avenue, 35th Floor
New York, N.Y. 10158, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, Sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 27.4.2018

Suomalainen Anne-Christine Ritschkoff nimitettiin YK:n teknologia-asiantuntijaryhmään

YK:n pääsihteeri nimitti Ritschkoffin jäseneksi asiantuntijaryhmään, joka edistää kestävän kehityksen tavoitteita tieteen, teknologian ja innovaatioiden saralla.

Kuva: Sami Tirkkonen
Anne-Christine Ritschkoff
Kuva: Sami Tirkkonen

Kyseessä on kaksivuotiskauden jäsenyys. Vuonna 2015 perustetun kymmenhenkisen ryhmän tehtävänä on viedä eteenpäin YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (Agenda 2030), helpottaa sidosryhmien välistä yhteistyötä ja neuvoa keskeisiä kansallisia ja kansainvälisiä toimijoita. Kymmenhenkinen asiantuntijaryhmä toimii osana laajempaa teknologioiden hyödyntämiseen suunniteltua mekanismia, jonka tarkoituksena on vauhdittaa YK-tavoitteiden saavuttamista.

”Ulkoministeriö onnittelee lämpimästi Ritschkoffia ja tuemme häntä parhaamme mukaan tässä arvokkaassa tehtävässä. Kyseessä on samalla tärkeä tunnustus Suomen pitkäjänteiselle työlle kestävän kehityksen edistämisessä sekä vahvalle osaamiselle tieteen, teknologian ja innovaatioiden alalla”, Agenda 2030 – kokonaisuutta ulkoministeriössä koordinoiva lähetystöneuvos Pasi Pöysäri toteaa.

Filosofian tohtori Anne-Christine Ritschkoff on työskennellyt Teknologian tutkimuskeskuksen VTT:n palveluksessa vuodesta 1987 tutkijana ja tieteellisenä johtajana. Tällä hetkellä hän toimii VTT:n biotalouden ja kiertotalouden vanhempana neuvonantajana sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston sovelletun materiaalitekniikan dosenttina.

VTT:n tiedote nimityksestä:
Anne-Christine Ritschkoff YK:n teknologia-asiantuntijaryhmän jäseneksi

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 27.4.2018


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot